Από χειμώνα... καλοκαιράκι: Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σήμερα, έως και 34 βαθμούς τη Δευτέρα

eurokinissi

Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε... χειμώνα σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τις ελάχιστες τιμές σε αρκετές περιοχές να βρίσκονται κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο, όμως, έρχεται «καλοκαιράκι». Ο καιρός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, παγετός σημειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, με τη θερμοκρασία στη Βλάστη Κοζάνης να πέφτει στους -1,4 ⁰C, ενώ αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες σε Μαυρολιθάρι (-1,3), Βωβούσα (-1,2), Νέο Καύκασο (-0,4) κ.ά.

Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου καταγράφτηκε στη δολίνη του Βαθύσταλου Παρνασσού με -9,2 ⁰C.

Μαρουσάκης: Σαββατοκύριακο με 30αρια σαν «πραγματικό καλοκαίρι»

«Το καλοκαίρι δεν λέει να φύγει, ο καιρός μέχρι την Δευτέρα θα είναι για... παραλία με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου» ανέφερε στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από το μεσημέρι, η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών (με αρκετές βροχές κυρίως στην Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια) θα αποτελεί παρελθόν, ενώ οι συννεφιές εκτονώνονται προς τα νότια - νοτιοανατολικά τμήματα και ίσως κάποιες βροχές νωρίς το πρωί να εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές σήμερα Παρασκευή (24/9) θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης. Μπορεί νωρίς το πρωί να κάνει αρκετή ψύχρα (κέντρική και βόρεια Ελλάδα), όμως από το μεσημέρι ο υδράργυρος θα ανέβει και ο καιρός θα θυμίζει... καλοκαίρι. Στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Αιγαίο θα επιμείνουν οι βοριάδες με εντάσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Το καλοκαιρινό σκηνικό θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο ενώ με καλό καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα. Τη Δευτέρα, μάλιστα, είναι πιθανό να δούμε ακόμα και 34 βαθμούς Κελσίου, με υπεύθυνες για το «καλοκαιράκι» στα τέλη Σεπτεμβρίου να είναι οι θερμές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Από την Τρίτη και μετά αναμένουμε ένα νέο σύστημα που θα φέρει νέες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας με τις επόμενες μέρες να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για την ένταση που θα έχει και τις περιοχές που θα βάλει στο στόχαστρο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AEfArg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη