Αρκουμανέας: «Σε φάση ύφεσης η πανδημία - Προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα» (βίντεο)

Αρκουμανέας: «Σε φάση ύφεσης η πανδημία - Προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα» (βίντεο)

Σε φάση ύφεσης βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ειδικότερα, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα προετοιμαζόμαστε»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

«Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», είπε και πρόσθεσε ότι πέρυσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να περιμένουν να αυξηθούν τα κρούσματα πρώτα: «Το εμβόλιο θα μας σώσει ειδικά τώρα που είναι σε μείωση η πανδημία»

Ερωτηθείς για τα πλαστά πιστοποιητικά ο κ. Αρκουμανέας είπε: «Μας ανησυχεί. Υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και μπορούμε να ελέγξουμε ως ενός βαθμού».

Τέλος, όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου και αν θα αρχίσει να χορηγείται στον γενικό πληθυσμό ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ εξήγησε πως «έχουν βγει συγκεκριμένες οδηγίες. Έχουμε στοιχεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα δούμε πως θα πάμε» και έκλεισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν οι δύο δόσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3i2xz3n
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη