Οργή για τη δημοσίευση ονομάτων 5χρονων μαθητών - «Έκανα ένα RT που δεν έλεγξα» απαντά ο Μπογδάνος

Οργή για τη δημοσίευση ονομάτων 5χρονων μαθητών - «Έκανα ένα RT που δεν έλεγξα» απαντά ο Μπογδάνος

Με μια οργισμένη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκαλύψει πώς βρέθηκε στα χέρια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου η λίστα με προσωπικά στοιχεία ανήλικων μαθητών που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα

Όλα ξεκίνησαν όταν ιστοσελίδα ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», κάνοντας λόγο για «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό» στην Αθήνα. Η σελίδα, μάλιστα, δημοσίευσε λιστα με προσωπικά στοιχεία ανήλικων μαθητών, αλλά και της δασκάλας τους, η οποία «αλιεύτηκε» σύμφωνα με τον συντάκτη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να «αποδείξει» πως πολλοί από αυτούς είναι παιδιά μεταναστών.

Το δημοσίευμα αναπαρήχθη από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο Twitter, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο δημοσίευμα το όνομα του αναφερόταν ως μία από τις «ελάχιστες εξαιρέσεις» βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα. 

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν άμεσες, οδηγώντας σε αναδιαμόρφωση της αρχικής δημοσίευσης και «κατέβασμα» της επίμαχης λίστας. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με αναρτήσεις του αφενός υποστήριξε ότι αναπαρήγαγε το δημοσίευμα χωρίς τη λίστα και αφετέρου αναφέρθηκε στην απομάκρυση του υπέυθυνου για το εν λόγω ατόπημα από την ιστοσελίδα.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook, το βράδυ της Τρίτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο», αλλά και «το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται».

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο γεγον΄ός καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί δημοσίως και να απαντήσει για το πώς βρέθηκε η λίστα στα χέρια του βουλευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3EmUrny
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη