Προ των πυλών η έγκριση εμβολίου για παιδιά πάνω από 5 ετών

πηγη φωτογραφίας ΙΝΤΙΜΕ

Tην έγκριση για χρήση του εμβολίου της σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών πρόκειται να ζητήσει τις επόμενες εβδομάδες η BioNTech, όπως δήλωσαν στο Der Spiegel δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας

«Τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δοκιμής μας σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο και θα ζητήσουμε έγκριση του εμβολίου για αυτήν την ηλικιακή ομάδα», δήλωσε η διευθύντρια ιατρικού τμήματος της BioNTech, Εζλέμ Τουρετσί, στο Spiegel.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα υποβληθούν και στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) είπε η Τουρετσί, σύζυγος και συνεργάτης του ογκολόγου Ουγούρ Σαχίν, η ερευνητική ομάδα των οποίων συνεργάστηκε με τη φαρμακευτική πολυεθνική εταιρεία Pfizer για το πρώτο εμβόλιο έναντι της Covid-19. Σχετικό δημοσιεύμα φιλοξενεί σήμερα και το πρακτορείο Reuters.

H Τουρετσί σημείωσε πάντως, ότι τα τελικά στάδια παραγωγής προσαρμόζονται ώστε το εμβόλιο να περιλαμβάνει χαμηλότερη δόση, ειδική για τα μικρά παιδιά, από το κλασικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Pfizer.

Mέχρι στιγμής το εμβόλιο των Pfizer/Biontech έχει εγκριθεί για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3laodU2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη