Ο σύντροφος του μοντέλου με την κοκαΐνη σπάει τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή: Η Έλενα είναι αθώα, έκανα λάθος

Ο σύντροφος του μοντέλου με την κοκαΐνη σπάει τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή: Η Έλενα είναι αθώα, έκανα λάθος

Ο σύντροφος της 28χρονης Έλενας Πολυχρονοπούλου, ισχυρίζεται ότι τον απειλούσαν για να μεταφέρει τα ναρκωτικά που δεν ήταν δικά του, ζητά συγγνώμη από τη φίλη του γιατί, όπως υποστηρίζει, την έμπλεξε άδικα

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μοντέλου, το οποίο συνελήφθη με 35 φιξάκια κοκαΐνης στο αυτοκίνητό της στην Γλυφάδα.

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται το γνωστό μοντέλο επιμένει για την αθωότητα του και ισχυρίζεται πως την παγίδεψαν, τοποθετώντας 35 φιξακια κοκαΐνης στο πολυτελές τζιπ της, με αποτέλεσμα μετά από έλεγχο στη Γλυφάδα να την συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ρεγγινίδης και σύντροφος του 28χρονου μοντέλου και παίκτριας του «Power of Love» Ελενας Πολυχρονοπούλου σπάει τη σιωπή του και μέσα από το κελί της λεγόμενης «ελληνικής πτέρυγας» των φυλακών μιλάει στο «ΘΕΜΑ».

Αποφάσισα να μιλήσω γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην Ελενα», λέει με σταθερή φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής και στη συνέχεια ξεδιπλώνει όλο το κουβάρι της υπόθεσης με τη «λευκή κυρία», περιγράφει τις δέκα ημέρες πίσω από τα κάγκελα και τη ζωή του με την αγαπημένη του, η οποία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά του, σε άλλο κελί της γυναικείας πτέρυγας, προφυλακισμένη για την ίδια υπόθεση.

Ολόκληρη η συνέντευξη

Ξεκινώντας τη συζήτηση ο Δημήτρης Ρεγγινίδης δίνει το στίγμα του: «Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά. Από τα 13 μου δουλεύω. Καλοκαίρια σεζόν και χειμώνα στην Αθήνα. Εχω υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο. Εχω κάνει πράγματα τα οποία τα κάνουν φυσιολογικά άτομα. Δουλεύω, πήγα στρατό, έχω λευκό ποινικό μητρώο, δεν με έχουν σταματήσει ποτέ, δεν έχω ούτε αυτόφωρο.

Ζούσα σε ένα μικρό σπίτι 50 τετραγωνικών, το οποίο δεν είναι δικό μου, είναι με ενοίκιο, δεν έχω στο όνομά μου περιουσία και αυτά τα ναρκωτικά που κατέσχεσαν δεν ήταν δικά μου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζουν και οι αστυνομικοί. Δεν μου ανήκουν. Από εκεί και πέρα ξέρω ότι έκανα λάθος. Ηταν λάθος αυτό που έκανα, το ξέρω. Δεν ήθελα να το κάνω, αναγκάστηκα και το έχω μετανιώσει».

-Η Ελενα δείχνει να σας αγαπά ακόμα...

Κοιτάξτε, λάθη κάνουμε όλοι μας. Ισως με συγχωρέσει, ίσως όχι, δεν το ξέρω αυτό. Σημασία έχει πρώτα να είμαστε καλά, να αντέξουμε σε όλο αυτό που γίνεται και όσο πιο γρήγορα να φύγει από εδώ. Τώρα το ότι με αγαπάει... είναι αμοιβαίο αυτό. Την έχω φέρει σε δύσκολη θέση, όμως τα συναισθήματα δεν ξέρω αν αλλάζουν.

-Μας είπε ότι επιχειρήσατε να την πλησιάσετε.

Επιχείρησα, όμως είναι πολύ δύσκολες οι ημέρες που περνάμε και δεν ξέρω αν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσω να της μιλήσω. Γιατί και εκείνη περνάει τον δικό της γολγοθά.

elena1

-Τι θα της λέγατε;

Θα της ζητούσα συγγνώμη και αν μπορούσα να το αλλάξω, θα το άλλαζα και θα της το είχα πει. Γιατί ξέρω ότι θα με είχε αποτρέψει. Είναι 100% σίγουρο ότι θα με είχε αποτρέψει από το να πήγαινα να κάνω το λάθος με τη μεταφορά. Και ας ήταν σοβαρός ο λόγος με τις απειλές. Θα με είχε αποτρέψει και θα την είχε βρει την άκρη να με βοηθήσει. Δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ λογικό άτομο η Ελενα. Πολύ σταθερό άτομο και έχει το μυαλό να αποφεύγει τα λάθη και να διορθώνει τα πράγματα με τη λογική. Και θα το είχε κάνει, αλλά δεν ήθελα να της το πω, γιατί φοβόμουν ότι θα την έχανα.

-Η Ελενα είπε ότι είχατε μπει στη διαδικασία να αποκτήσετε παιδί. Δεν σκεφτήκατε ότι η επιλογή σας στο θέμα της χρήσης ίσως είχε επιπτώσεις στο ζήτημα του παιδιού;

Είναι κάτι που σκεφτόμουν, όμως δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το ζήτημα.

-Κάνετε κάποια έκκληση στις Αρχές για το κομμάτι που αφορά τη σύντροφό σας;

Η Ελενα βιώνει ένα μαρτύριο. Την έχει μπλέξει η κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος πήγε να μπει στο σπίτι μιας κοπέλας. Το σπίτι αυτό είναι στο όνομά μου. Η Ελενα δεν κοιμόταν κάθε μέρα μαζί μου. Εκείνη την ημέρα, όμως, ήταν στο σπίτι. Και με έψαχνε για αρκετές ώρες. Οταν εγώ δεν είμαι στο σπίτι, η Ελενα βάζει τον σύρτη στην πόρτα, όπως νομίζω κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν είναι μόνες τους.

Επίσης, έχω και ένα σκύλο ο οποίος ανοίγει την πόρτα και βγαίνει έξω. Είναι τέτοιο το σκυλί μου, και έτσι βάζει σύρτη πάντα. Η κοπέλα ήταν στην τουαλέτα, άνοιξε την πόρτα ο άλλος, χτύπαγε την πόρτα, φώναζε η Ελενα «ποιος είναι» όσο ήταν στην τουαλέτα και δεν απαντούσε κανείς. Λογικό ήταν να τρομάξει. Σηκώνεται, γιατί όπως μου είπε έκανε την ανάγκη της, πατάει το καζανάκι και ανοίγει τελικά την πόρτα, γιατί μετά είπαν «Αστυνομία», και τη χρέωσαν ότι πέταγε άγνωστη ποσότητα στην τουαλέτα. Κανείς δεν την είδε να κάνει κάτι τέτοιο.

Η κοπέλα ήταν στην τουαλέτα και της χρεώνουν αυτό το πράγμα. Τη χρεώνει η κατάθεση ενός αστυνομικού που δεν είδε τίποτα αφού η πόρτα ήταν κλειστή και η κοπέλα στην τουαλέτα. Μακάρι όλο αυτό να τελειώσει. Και όταν γίνει το δικαστήριο να καταλάβουν ότι η Ελενα ήταν όντως στην τουαλέτα, δεν είδε κανείς τίποτα και αυτό που λέει ο αστυνομικός δεν στέκει και δεν μπορεί να το αποδείξει και δεν είναι και αλήθεια. Να το βρουν όσο πιο σύντομα γίνεται για να την αφήσουν ελεύθερη.

Κοκαΐνη

Η κουβέντα στρέφεται στα γεγονότα της 16ης Σεπτεμβρίου και τη σύλληψη του.

-Λέτε ότι πιεστήκατε για τη μεταφορά. Ηταν κάτι που κάνατε για να κλείσετε τον λογαριασμό και δεν θα το ξανακάνατε;

Ετσι τουλάχιστον είχε ειπωθεί. Να κάνω αυτό για να κλείσει το κομμάτι με το χρέος. Και γι' αυτό δέχτηκα. Αν ήταν κάτι που θα μου έλεγαν να το κάνω ξανά και ξανά, θα ήμουν σε πολύ δυσκολότερη θέση για να το σκεφτώ και να το κάνω, αλλά μου είπαν για μία φορά. Αυτό. Θέλω μόνο να αποδείξω την αλήθεια. Οι αστυνομικοί πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει ότι δεν είναι δικά μου.

-Οι αστυνομικοί δείχνουν σίγουροι ότι εσείς ήσασταν ο παραλήπτης.

Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι για πολλά πράγματα, όπως λένε, τα οποία μετά θα πέσουν. Γιατί δεν είναι έτσι. Οπως δεν είναι έτσι και για την Ελενα.

-Υπήρχαν φόβοι για τη ζωή σας;

Και για εμένα και για την Ελενα. Και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της Ελενας ήταν που είπα «είναι λάθος, αλλά θα το κάνω». Και το έκανα γιατί φοβόμουν. Να ξέρετε ότι η Ελενα δεν γνώριζε τίποτα.

-Το ίδιο ισχυρίζεται και εκείνη;

Δεν έχει σημασία τι λέει η ίδια. Σας λέω εγώ ότι δεν γνώριζε. Για εμένα είναι δύο φορές χειρότερα απ' ό,τι θα ήταν ένας άλλος στη θέση μου, γιατί την έχει πληρώσει η Ελενα ενώ δεν είχε καμία σχέση. Δεν ήξερε για τη μεταφορά, δεν ήξερε τίποτα.

-Είχατε πει ότι υπήρχαν 20 γραμμάρια στο σπίτι τα οποία δεν βρέθηκαν.

Οχι. Είπα όταν με έπιασαν, γιατί με έπιασαν σε άλλη περιοχή, μακριά από το σπίτι μου, τους είπα ότι στο σπίτι μου έχω 0,20 γραμμάρια και το 0,20 είναι αυτό που έχουν βρει και το έχουν γράψει στη δικογραφία. Ξέρω τι έκανα. Εκανα μια μεταφορά για λογαριασμό άλλων. Δεν ήταν δικά μου, δεν έκανα διακίνηση, δεν έκανα τίποτα απ' αυτά που λένε. Θέλω να δεχτώ την ποινή μου.

-Πώς βιοποριζόσασταν;

Δούλευα σε καφέ.

-Δεν είχατε ανοίξει με τη σύντροφό σας καφέ;

Δεν είχαμε ανοίξει. Δουλεύαμε και είχαμε ένα ποσοστό. Το δούλευα εγώ ως υπεύθυνος και δούλευε και η Ελενα. Δεν ήταν δικό μας.

-Γιατί μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι μέσω του συγκεκριμένου εγχειρήματος ξεπλύθηκαν χρήματα από την κόκα.

Δούλευα ένα χρόνο εκεί στον μπουφέ και επειδή το μαγαζί δεν πήγαινε καλά, και εγώ όλη μου τη ζωή κάνω αυτό το πράγμα, δουλεύω από τα 13 μου στην εστίαση, και έχω εργαστεί και σε πολλά μαγαζιά, κατάφερα από εκεί που δούλευα μπουφέ, να γίνω υπεύθυνος και να το τρέξω μαζί με την Ελενα βέβαια, λόγω των δημοσίων σχέσεων που έχει και είναι πολύ καλή σε αυτό, και το δουλέψαμε μαζί για περίπου ένα εξάμηνο. Μετά λόγω καραντίνας έκλεισε.

Το κελί

Δέκα ημέρες πλέον στον Κορυδαλλό, ο ποδοσφαιριστής μιλά για την εμπειρία του στο κελί.

-Από τη μια στιγμή στην άλλη βρεθήκατε στη φυλακή.

Ηταν λάθος αυτό που έκανα. Ομως τι γίνεται; Δυστυχώς λόγω χρήσης είχα δημιουργήσει ένα χρέος και αναγκάστηκα να το κάνω γιατί με απειλούσαν. Η αλήθεια είναι αυτή.

-Με ποιους είστε στο κελί;

Είμαι σε θάλαμο στον Κορυδαλλό με έναν μεγάλο σε ηλικία κύριο. Δεν μιλάω, δεν ρωτάω τίποτε. Είμαι εδώ που είμαι επειδή έκανα το λάθος που έκανα και κάθομαι και περιμένω να περάσει ο καιρός.

-Πώς κυλούν οι μέρες στη φυλακή;

Είναι πολύ δύσκολα. Εχω χρόνο να σκεφτώ τα λάθη που έκανα και να βρω τρόπο να τα διορθώσω. Το χειρότερο όμως είναι ότι σκέφτομαι πως την έχει πληρώσει η Ελενα. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο.

elena2

Το μέλλον

-Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

Προσπαθώ με τον δικηγόρο μου τον κ. Σταύρο Γεωργόπουλο να μαζέψω όσο περισσότερα στοιχεία μπορώ κυρίως για τη ζωή που έκανα πριν. Γιατί έκανα μια ζωή πολύ απλή. Ούτε με μεγάλα σπίτια, ούτε με λεφτά και ταξίδια. Γιατί κάποιοι είπαν πράγματα και πήγαν να με βγάλουν ότι κάνω μεγάλη ζωή.

-Σκέφτεστε τη ζωή σας με την Ελενα; Να κάνετε μια νέα αρχή;

Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Η προτεραιότητά μου είναι να φύγει η Ελενα από εδώ. Η κοπέλα δεν φταίει σε τίποτα. Οσο για εμένα, περιμένω να ακούσω την ποινή μου για τη μεταφορά. Μόνο γι' αυτό. Τη μεταφορά. Να περάσει να τελειώσει και μετά θα δούμε. Να είμαστε καλά.

Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ναρκωτικών συνεχίζει τις έρευνες για να βρει ποιοι είναι αυτοί που το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στον 32χρονο τα 7,8 κιλά κοκαΐνης στη Νέα Σμύρνη, ποιοι είναι οι dealers και το πελατολόγιο του συγκεκριμένου καρτέλ σε Κολωνάκι και νότια προάστια.

Τι λέει ο Κούγιας για την υπόθεση

Σύμφωνα με τον συνήγορο της κατηγορουμένης, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, Αλέξη Κούγια, μετά από αναλύσεις που έγιναν δεν βρέθηκαν αποτυπώματα της ίδιας στα φιξάκια.

"Δε βρέθηκε ζυγαριά και μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών στο σπίτι της αλλά ούτε και τα αποτυπώματά της στα φιξάκια. Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν βρέθηκαν ούτε άλλου προσώπου τα αποτυπώματα. Κάποιος είχε φρονήσει να μην υπάρχουν αποτυπώματα", είπε ο ποινικολόγος

Κατεπέκταση, όπως σημειώνει ο κ. Κούγιας, "αυτός που τα έβαλε εκεί φορούσε γάντια", ενώ γάντια δεν βρέθηκαν ούτε στο αυτοκίνητο αλλά ούτε και στο σπίτι του μοντέλου.

Επιπλέον, "δεν βρέθηκαν ούτε των αστυνομικών τα αποτυπώματα πάνω στα ναρκωτικά", κάτι που προκαλεί ερωτηματικά αφού κανένας τους, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους δε φορούσε γάντια.

"Γύρω από το σπίτι της δεν υπάρχουν κάμερες που σημαίνει ότι κάποιος το γνώριζε αυτό, το είχε μελετήσει", καταλήγει ο Αλέξης Κούγιας



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3o7rDKk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη