Εισαγγελική παρέμβαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έρευνα για ενδεχόμενη χειραγώγηση μετοχών

Εισαγγελική παρέμβαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, έρευνα για ενδεχόμενη χειραγώγηση μετοχών

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ - Ποιες αξιόποινες πράξεις θα διερευνηθούν

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, προκειμένου να διερευνηθεί αν και από ποιους έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Στη δικογραφία που θα σχηματιστεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι δικηγόροι. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα που έχουν επισυνάψει στην αναφορά τους οι δικηγόροι, υπήρξε «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο», γεγονός που εγείρει «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ARH2SB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη