Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα, δέχομαι απειλές στο κινητό

Παγώνη: Έγκλημα η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα, δέχομαι απειλές στο κινητό

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τα πλαστά πιστοποιητικά, τους εικονικούς εμβολιασμούς ενώ, αποκάλυψε επίσης οτι δέχεται απειλές στο κινητό της.

Για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτας , για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν και για την άμεση ανάγκη εμβολιασμό των παιδιών, μίλησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

"Έγκλημα" οι εικονικοί εμβολιασμοί

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη δήλωσε πως το συμβάν αποτελεί έγκλημα και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού:"Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα.Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό", ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατα τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει:

"Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση".

"Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση".

Για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η Μ. Παγώνη δήλωσε πως στην περίπτωση του περιστατικού στον Ευαγγελισμό, οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση." Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο", πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και έχουμε πάρε-δώσε μαζί τους.

Eπίσης σχετικά με τους γιατρούς που καλούν τον κόσμο να αρνηθεί τον εμβολιασμό, η κ. Παγώνη συμφώνησε ότι δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Απειλές

Μάλιστα η κ. Παγώνη αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε, δεν την εμποδίζει να βγαίνει και να ενημερώνει.

Εμβολιασμός παιδιών

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, σημείωσε πως τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

"Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει, το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να τα ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση", πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολείο, που θα εμβολιάζουν για παιδιά και γονείς.

Τέλος, διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν εκμεταλλευόμαστε τα παιδιά για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3h45xUs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.