Κορονοϊός: «Κοκκίνισε» η Βόρεια Ελλάδα - Έρχονται αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

(Φωτ.: Intime)

Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των λοιμωξιολόγων καθώς η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.

Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη «κοκκίνησε» στον επιδημιολογικό ΄χάρτη, όπως και η Λάρισα, η Χαλκιδική και το Κιλκίς. Ειδικότερα, σε επίπεδο διάδοσης, η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να εμφανίζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, διπλάσιο σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφει ο κεντρικός τομέας της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 325 κρούσματα. Στη Λάρισα αντίστοιχα τα κρούσματα ήταν 122, στη Χαλκιδική 38 και στο Κιλκίς 21. Με αυτήν την κατάσταση, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν μέτρα. Το ΦΕΚ για τα μέτρα στις περιοχές που «κοκκίνησαν», αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, Πέμπτη, και τα μέτρα να αρχίσουν να ισχύουν από την Παρασκευή. 

Τα μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις (επίπεδο 4 στον επιδημιολογικό χάρτη) είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ειδικότερα, για τη Θεσσαλονίκη έχει ακουστεί ότι μπορεί να πέσει στο τραπέζι και η ακύρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλης, αλλά και της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση, το απόγευμα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας, αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ισχύσουν στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

hartisjpg

Μόνο με πιστοποιητικό ή rapid στις δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι

Να τονιστεί ότι κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της έναντι των πολιτών που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, παίρνοντας επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του εφιαλτικού σεναρίου που ζήσαμε το περασμένο φθινόπωρο. Μάλιστα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτές αλλά και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει ήδη σε δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/39StpXs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη