Κρήτη: Αισιοδοξία για την έγκυο διασωληνωμένη, καλή η κατάσταση και του εμβρύου

Κρήτη: Αισιοδοξία για την έγκυο διασωληνωμένη, καλή η κατάσταση και του εμβρύου

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας της 36χρονης εγκύου, που εδώ και λίγες μέρες παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ κορονοϊού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείο με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αισιοδοξούν οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας της 36χρονης εγκύου που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Η έγκυος που διανύει την 26η εβδομάδα της κύησης προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στην εντατική, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη. Για τον λόγο αυτό εξάλλου κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή της.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Cretalive ο διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Κώστας Τερζάκης η κατάσταση της 36χρονης βελτιώνεται με τους εντατικολόγους να έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες μείωσης του χορηγούμενου οξυγόνου, διαδικασία στην οποία ανταποκρίνεται θετικά.

Οι γιατροί παρακολουθούν καθημερινά και το έμβρυο με υπερηχογραφήματα και όπως διαπιστώνουν η καρδιά του λειτουργεί κανονικά και η ανάπτυξη του εξελίσσεται ομαλά.

Δεν είχε γίνει καισαρική

Υπενθυμίζεται οτι σε μια προσπάθεια τους οι γιατροί να αποσυμφορήσουν την έγκυο, σύμφωνα με το Creta24, πήραν την απόφαση κατ' αρχάς, μετά από συμβούλιο, να εκκινήσουν τη διαδικασία καισαρικής πάρα το γεγονός πως η γυναίκα βρίσκεται στην 25η εβδομάδα της κύησης.

Δυστυχώς όμως κι αφού όλα ήταν έτοιμα για τη δύσκολη επέμβαση, κρίθηκε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει η καισαρική τομή λόγω της πιθανής αστάθειας που παρουσίαζε η έγκυος γυναίκα.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την 36χρονη και δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να πάρουν το βρέφος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση κι αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να πράξουν το καλύτερο δυνατό για μητέρα και παιδί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zSGs6m
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη