Ανακοινώσεις και μέτρα για το κοινωνικό τιμολόγιο με άμεση εφαρμογή

Ανακοινώσεις και μέτρα για το κοινωνικό τιμολόγιο με άμεση εφαρμογή

Νέα είδηση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται διεύρυνση στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος την οποία θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αναχετιστούν οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Δεδομένη θα πρέπει η ανακοίνωση μέτρων για το συγκεκριμένο θέμα από το βήμα της ΔΕΘ, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθεί μία διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά όπως το ρεύμα αναγκάζει την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό, καθώς η Ελλάδα εδώ και καιρό διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά ρεύματα στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες διεύρυνση των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου, με ενίσχυση του ποσού γι' αυτόν τον σκοπό. Το στίγμα έδωσε προ ημερών και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (ΣΚΑΪ), προαναγγέλλοντας εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ. «Η κυβέρνηση δεν είναι παρατηρητής, παρεμβαίνει εκεί που χρειάζεται. Κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει προστασία του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Μιλάμε για ένα διεθνές φαινόμενο, για παράδειγμα έχουμε επί πολλούς μήνες αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων, αυξήσεις σε όλη την Ευρώπη στην τιμή του ρεύματος», τόνισε. «Όλα αυτά θα τα διαχειριστούμε με ευαισθησία, θα υπάρξουν παρεμβάσεις και ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και για τα ενεργειακά τιμολόγια με στόχευση και έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για μειώσεις φόρων», δήλωσε.

Οι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο ανέρχονται περίπου στις 460.000 - 500.000. Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατ΄΄ωρα.

Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατώρα. Τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενταγμένα στις δύο κατηγορίες ΚΟΤ πληρούν συνδυαστικά συγκεκριμένα όρια εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας αλλά και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι με το που τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις στο TAXISnet την ερχόμενη τετάρτη 15/9, αμέσως η ΗΔΙΚΑ θα ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες λοιπόν, οι αλλαγές και η διεύρυνση στο ΚΟΤ θα έχει άμεση εφαρμογή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XaxJ0O
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη