Θεοδωράκης: Όλη η Ελλάδα σε ένα κλικ - Ο Μίκης με τους θρύλους Ζαμπέτα, Χατζηδάκι, Μπιθικώτση (εικόνα)

Θεοδωράκης: Όλη η Ελλάδα σε ένα κλικ - Ο Μίκης με τους θρύλους Ζαμπέτα, Χατζηδάκι, Μπιθικώτση (εικόνα)

Ο «μεγάλος» Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σήμερα, βυθίζοντας στη θλίψη μία ολόκληρη χώρα, την οποία, με τη μουσική του την είχε κάνει γνωστή σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μιχαήλ (Μίκης) Θεοδωράκης γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου 1925, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα. Ο πατέρας του ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, γι' αυτό πέρασε τα παιδικά του χρόνια μετακινούμενος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από τη Μυτιλήνη, τη Σύρο και την Αθήνα έως τα Ιωάννινα, το Αργοστόλι, την Πάτρα, τον Πύργο και την Τρίπολη. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν οι ψαλμωδίες της ορθόδοξης εκκλησίας, στις οποίες έπαιρνε μέρος σαν ψάλτης.

Μία ζωή σα παραμύθι, με έντονη αντιστασιακή δράση κατά την γερμανική κατοχή, την επταετία της χούντας. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε αλλά η σπίθα μέσα του δεν πέθανε. 

Ακολουθεί μία φωτογραφία, μία ιστορία με τρεις άλλους θρύλους της μουσικής. Τον Μπιθικώτση, τον Ζαμπέτα και τον Χατζηδάκι. 

Η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη από το 1963 όταν οι σπουδαίοι πρωταγωνιστές της είχαν συνεργαστεί όλοι μαζί για την επιθεώρηση η «Μαγική πόλη» στο Θέατρο Παρκ.

«Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει τον Μπιθικώτση τον Θεοδωράκη τον Ζαμπέτα και τον Χατζιδακι στην Μαγική Πόλη στο Θεατρο Παρκ το 1963. Αδημοσίευτη φωτογραφία», αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Η επιθεώρηση Μαγική Πόλη ανέβηκε μετά από διάφορες αναβολές τον Ιούνιο του 1963 στο θέατρο Παρκ και οι συντελεστές ήταν όλοι ένας κι ένας: Δύο μεγάλοι συνθέτες, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις με πρώτο μπουζούκι της ορχήστρας τον Γιώργο Ζαμπέτα και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στο τραγούδι. Τη χορωδία διηύθυνε ο Μάνος Λοΐζος.

theodorakis38



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yxU7OQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη