Κοτανίδου: Πότε θεωρείται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ατόμου ακόμα και όταν αρνείται

Κοτανίδου: Πότε θεωρείται απαραίτητη η διασωλήνωση ενός ατόμου ακόμα και όταν αρνείται

Μετά το θάνατο 54χρονης που νοσηλευόταν με COVID στον Ευαγγελισμό και αρνούνταν να διασωληνωθεί, η Αναστασία Κοτανίδου,επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, εξήγησε γιατί αποφασίστηκε η διασωλήνωσή της παρά τη θέλησή της.

Μία 54χρονη αντιεμβολιάστρια και αρνήτρια του κορονοϊού έχασε τη μάχη με τη νόσο, μετά από την επεισοδιακή διασωλήνωσή της στον «Ευαγγελισμό». Ειδικότερα, όταν της ανακοινώθηκε ότι πρέπει να διασωληνωθεί εκείνη το αρνήθηκε.

Χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση για να πραγματοποιηθεί τελικά η διασωλήνωσή της. Ωστόσο, ούτε αυτό ήταν αρκετο για να την κρατήσει στη ζωή.

Το News4health επικοινώνησε με την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, η οποίας μας παρείχε διευκρινίσεις για την περίπτωση της 54χρονης.

ziggy

Ποιος παίρνει την απόφαση για τη διασωλήνωση

Η κα. Κοτανίδου εξήγησε στο News4health ποιός παίρνει την απόφαση για τη διασωλήνωση ενός ασθενή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mY4dGC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη