Υγειονομικοί: Επιστροφή στην εργασία με την πρώτη δόση, τι θα ισχύσει με τα καθήκοντα τους

Υγειονομικοί: Επιστροφή στην εργασία με την πρώτη δόση, τι θα ισχύσει με τα καθήκοντα τους

'Ερχεται τροπολογία για την επιστροφή από την αναστολή όσων υγειονομικών εμβολιαστούν έστω και με την πρώτη δόση

Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας οι υγειονομικοί που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους από την πρώτη ημέρα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών

«Προωθείται -αύριο κιόλας- νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς, οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση. Και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σεβόμενοι πλήρως το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές. Από την εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενο να προκύψουν ορισμένες αρρυθμίες και ήδη αναπτύσσονται δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Ανάμεσα στα άλλα ψηφίστηκε τροπολογία για τη διευκόλυνση άμεσων προσλήψεων έκτακτου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν κενά που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων όσων επιμείνουν να μην εμβολιάζονται».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν. Τουναντίον. Για αυτό άλλωστε προωθείται -αύριο κιόλας- νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς, οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση. Και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν».

Σε σχετική μάλιστα ερώτηση για το αν θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα που ασκούσαν και πριν την απομάκρυνση τους, απάντησε ότι  όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούν, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν να γυρίσουν σε αυτά καθώς οι διαδικασίες αντικατάστασης  δεν ξεκινούν και δεν ολοκληρώνονται αμέσως



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2WYpSDq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη