Σε εξέλιξη ένα αρνητικό και αρκετά σοβαρό θέμα σε σχέση με τους αιολικούς σταθμούς στην Οίτη

Προς τα μέλη της Κίνησης Πολιτών 

για την Προστασία της Οίτης

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι σε εξέλιξη ένα αρνητικό και αρκετά σοβαρό θέμα σε σχέση με τους αιολικούς σταθμούς στην Οίτη. Η εταιρεία KIEFER WECREATE ENERGY, που γενικός διευθυντής της είναι ο κ Πετρόχειλος (η εταιρεία η οποία έχει τις αιτήσεις στη ΡΑΕ για τους 4 ΑΣΠΗΕ στην Οίτη, εκτός του «ΤΟΥΡΛΑ–ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ» δηλαδή) έχει καταθέσει αιτήσεις στο Δασαρχείο για να πάρει άδεια για την τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών σε κάθε ΑΣΠΗΕ. Μέχρι στιγμής πήρε άδεια από το Δασαρχείο της Άμφισσας για την αίτηση στη «ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ» (diavgeia ΑΔΑ: 6ΙΦΟΟΡ10-3ΥΟ), στη θέση «Γρούσπες», που είναι κοντά στην Πυρά του Ηρακλέους. Το Δασαρχείο Λαμίας δεν έχει εκδώσει ακόμα την άδεια τοποθέτησης των ανεμολογικών ιστών για τις αιτήσεις σε «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ» 1 & 2 και «ΠΥΡΓΟΣ», όμως δεν μπορεί να μην το κάνει, όπως μας είπαν. Το Δασαρχείο έχει ήδη πάρει το ΟΚ από την Πολιτική Αεροπορία, που είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της, και όπου να' ναι θα εκδώσει την άδεια. 

Μελετώντας το θέμα, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι οι ανεμολογικοί ιστοί είναι πολύ βασικοί, γιατί οι τράπεζες χρειάζονται έγκυρα ανεμολογικά στοιχεία της περιοχής για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, διότι αλλιώς δεν χρηματοδοτούν το έργο. Δηλαδή χωρίς ανεμολογικά στοιχεία δεν υπάρχουν χρήματα για το έργο.

Επίσης, αυτό που αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προσπάθεια της εταιρείας, και του ίδιου του Πετρόχειλου, που συνοδεύεται από τον νομικό του σύμβουλο – κι αυτό δεν είναι τυχαίο -, να "ενημερώσει" δήθεν τις τοπικές κοινωνίες προωθώντας και την, τόσο αγαπητή και προσφιλή σ’ αυτόν, πολιτική της σύστασης εταιρειών λαϊκής βάσης, κάτι ανάλογο με τις ενεργειακές κοινότητες. Αυτό θέλει να κάνει αύριο Σάββατο. Αυτό κάνει στην Κοζάνη και στη Δ Μακεδονία, αυτό κάνει και στο Αγρίνιο, αν δεν κάνουμε λάθος. «Η λογική μας είναι να μαζεύουμε μικρομεσαίους επενδυτές» λέει. Έτσι πιστεύει ότι θα μοιράσει την κοινωνία και θα περάσει τα σχέδιά του βάζοντάς μας να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Διαίρει και βασίλευε. Να κάνει όσες θέλει εταιρείες λαϊκής βάσης και να είναι αυτός ο κατασκευαστής, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ! Κάτω από τα 800μ υψόμετρο, μακριά από Προστατευόμενες Περιοχές και παραγωγική γη μπορεί να κάνει και εταιρείες βιοκαυσίμων, και φωτοβολταικών και αιολικών όσες θέλει και να επενδύσει εκεί τα χρήματά του, αφού τα έχει! Να «ρίξει» όσες αιτήσεις θέλει όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά.

Τις άδειες παραγωγού, που πήρε προσωρινά, τις έχει προσβάλει ήδη ο Δήμος Λαμίας και η υπόθεση εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη