Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφήνει ο Μητσοτάκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφήνει ο Μητσοτάκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κ΄λάδους άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Όπως είπε δεν κρίνεται ακόμα απαραίτητο και αυτό θα γίνει εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο λόγω της πορείας την πανδημίας. Τι δήλωσε για την τρίτη δόση εμβολιασμού και για τα εμβόλια στα παιδι΄ά.

 

Ο ίδιος στο κλείσιμο της συνέντευξης τύπου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι για την ώρα δεν είναι κάτι το οποίο κρίνει ότι χρειάζεται ωστόσο οι υγειονομικοί δείκτες ενδεχομένως να αλλάξουν τα δεδομένα. 

Eπίσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράλληλα είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα κατατείνουν στο να κάνει την τρ΄ίτη δόση ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και ότι είναι απαραίτητη στους ανοσοκατασταλμένους. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει και πως είναι σημαντικό όσοι έκαναν το εμβόλιο νωρίς να κάνουν την 3η δόση.

«Έχουμε αιτήματα από τους υγειονομικούς στους οποίους θα είναι υποχρεωτική. Πιστεύω ότι πρέπει να την επεκτείνουμε και σε άλλους», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε επ΄ίσης πως πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12 ετών και άνω. Έκανε έκκληση στους γονείς να απευθυνθούν για το θέμα στους παιδιάτρους: «Τα παιδιά μας κάνουν σήμερα 17 εμβόλια. Αυτό θα είναι το 18ο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

 Ανέδειξε το θέμα της διενέργειας των self tests, λέγοντας πως βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων.

 Δεν απέκλεισε το κλείσιμο σχολείων, εξαιτίας εμφάνισης κρουσμάτων, λέγοντας πως εύχεται «να μη χρειαστεί αυτό να συμβεί πολύ συχνά».

Αναφέρθηκε στο θέμα των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οκτώ στους δέκα έχουν εμβολιαστεί, ποσοστό που είναι πολύ πιο υψηλό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A1efue
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη