Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο βίντεο λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή

Eurokinissi

To τελευταίο βίντεο του Μίκη Θεοδωράκη λίγες ημέρες πριν ο μεγάλος Ελληνας μουσικοσυνθέτης φύγει από τη ζωή

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο βίντεο που αναρτήθηκε, απαγγέλλει στίχους από ένα έργο και στο πλευρό του βρίσκεται η κόρη του, Μαργαρίτα. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, φορά τα γυαλιά του και κρατά τις σημειώσεις του.

Του μιλά η κόρη του, Μαργαρίτα, και τον ενημερώνει για όλα. Εκείνος αφού απαγγέλλει:

«Ενας κυκλικός χορός της μεθυσμένης ελπίδας» ενημερώνεται από την κόρη του, Μαργαρίτα, για το τι έχει να κάνει μετά. Ο Μίκης Θεοδωράκης, άλλωστε, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σπίτι του και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων.

Αν και ο Μίκης έχει γεννηθεί στη Χίο, έλκει την καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων. Εκεί έχουν κηδευτεί οι γονείς του, εκεί και ο αδερφός του. Εκεί θέλησε να ταφεί και ο Μίκης Θεοδωράκης

Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ' το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα "Μεγάλα Μεγέθη".

Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YmEhu7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη