Κωστής Χατζηδάκης: «Μάθημα διχασμού και αλαζονείας η ομιλία του κ. Τσίπρα»

Κωστής Χατζηδάκης: «Μάθημα διχασμού και αλαζονείας η ομιλία του κ. Τσίπρα»

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» στην ολομέλεια του Σώματος

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «την ημέρα που οι Έλληνες ενωμένοι τιμούμε τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή να επιτεθεί στον πρωθυπουργό ενώ γνώριζε ότι βρίσκεται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ήρθε να κάνει τον ήρωα εκ του ασφαλούς με μια τοποθέτηση που ήταν η επιτομή του διχασμού και της αλαζονείας».

Ο κ. Χατζηδάκης, αποτίοντας φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη που απεβίωσε σήμερα το πρωί ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στην τελευταία δημόσια τοποθέτηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, το 2019, όταν απεύθυνε χαιρετισμό σε συναυλία που έγινε προς τιμήν του στο Καλλιμάρμαρο. «Θεωρώ τη συναυλία αυτή σαν προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο: Στην ενότητα των Ελλήνων. Απορώ ειλικρινά πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο λαός μας... Αυτά είχε πει τότε ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα ήταν χρήσιμο να είναι εδώ ο κ Τσίπρας να το ακούσει και να κάνει τη σύγκριση με τη δική του τοποθέτηση που ήταν μάθημα διχασμού και αλαζονείας!»

«Ο κ. Τσίπρας δεν παραδέχθηκε κανένα λάθος ενώ ήταν στην εξουσία», είπε ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην αποστροφή της ομιλίας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πρόσφατες πυρκαγιές. «Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ευθαρσώς συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα όποια λάθη έγιναν και έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άλλη προσέγγιση στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και δομές που να απεικονίζουν την συναίνεση. Ο πρωθυπουργός κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση… Εσείς αντιδράσατε χολερικά και αντί να ικανοποιηθείτε, ζητάτε και εξηγήσεις. Δεν έχετε καμία σχέση με την έννοια «συναίνεση» τρέφεστε από τις χολερικές επιθέσεις και το δόγμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αυτό πιστεύατε το 2015 αυτό πιστεύετε και τώρα ! Είστε κατώτεροι της λέξης «συναίνεση» και έχετε μετατρέψει το κόμμα σας σε κακόγουστη πολιτική θεατρική παράσταση», είπε ο κ Χατζηδάκης.

«Είστε πρωταθλητές στο ψέμα»

Απαντώντας στη συνέχεια στην επίθεση του κ. Τσίπρα προς το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε την παρουσία του Παύλου Πολάκη, αναπληρωτή υπουργού υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. «Όταν κλείνετε εμμέσως πλην σαφώς το μάτι στους αντιεμβολιαστές, να μη ζητάτε και τα ρέστα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την κυβέρνηση και τον ΠΘ με την επανάληψη της φράσης «είσαστε μακριά από τον κόσμο»... Αλήθεια, είμαστε μακριά από τον κόσμο εμείς που κερδίσαμε τις εκλογές, μειώσαμε τους φόρους, στηρίξαμε την κοινωνία με 40 δις. ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μειώσαμε την ανεργία κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δώσαμε μια έστω συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενισχύσαμε ουσιαστικά τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας; Είμαστε μακριά από τον κόσμο στο Υπουργείο Εργασίας εμείς που αυξήσαμε με τον τελευταίο νόμο για την Προστασία της Εργασίας τις γονικές άδειες, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, φέραμε μέτρα συμφιλίωσης της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή και εισάγουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι η καλύτερη θωράκιση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία;

Και είστε κοντά στον κόσμο εσείς που τον κοροϊδέψατε και τον κοροϊδεύετε κατάμουτρα κάθε μέρα γιατί είστε πρωταθλητές στο ψέμα; Που ως κυβέρνηση άλλα είπατε και κάνατε τα τελείως αντίθετα; Που αυξήσατε 30 φορές τους φόρους και κάνατε μία μόνο μείωση και αυτή στα καζίνο; Πού μας αφήσατε 1.060.000 εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις; Πού μας παραδώσατε τη ΔΕΗ υπό κατάρρευση και τη διασώσαμε χωρίς να αυξηθούν τα τιμολόγια και έρχεστε δυο χρόνια μετά τη διάσωση της Επιχείρησης, ενώ έχει πολλαπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της και επικαλείστε την διεθνή αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών των ρύπων για να συνδέσετε τον πρωθυπουργό και εμένα με τις διεθνείς αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος; Υποτιμάτε τους εαυτούς σας!»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε και στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι είναι «για τις βρώμικες δουλειές». «Είμαι περήφανος για τη διαδρομή μου και έχω ταυτιστεί με δύσκολες μεταρρυθμίσεις για την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τελευταία τη διάσωση της ΔΕΗ. Θα έκανα και σήμερα τα ίδια γιατί ήταν μεταρρυθμίσεις χρήσιμες για τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Εσείς είστε όμηρος των δογμάτων σας. Είδα σήμερα έναν Τσίπρα που ήταν δάσκαλος του διχασμού και της αλαζονείας. Διαβάστε μερικές δημοσκοπήσεις σε αυτό το κρεσέντο του διχασμού, μήπως και συνδεθείτε με τους Έλληνες πολίτες».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα»

Ο κ. Χατζηδάκης έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά». Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε αυτό που είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας ότι θέλουμε να κάνουμε τους νέους ανθρώπους επενδυτές. Θέλουμε να τους κάνουμε Ευρωπαίους, θέλουμε από αριθμοί που είναι σήμερα που βάζουν τα χρήματά τους σε έναν κουβά για να πληρώνουν τους σημερινούς συνταξιούχους, να τους δείξουμε εμπιστοσύνη και να τους αφήσουμε να κάνουν ατομικούς λογαριασμούς. Ώστε να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους, και να έχουν έλεγχο στη σύνταξή τους.

Οι νέοι δεν εμπνέονται από το σημερινό σύστημα όπως εσείς γιατί έχουν δει όλες τις περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό είναι το όραμά σας να το χαίρεστε, αλλά αυτή η προσέγγιση δεν είναι προσέγγιση Ευρώπης, ούτε κοινής λογικής ! Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και κάνουμε ένα άνοιγμα στη νέα γενιά γιατί δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η «τελευταία τρύπα του ζουρνά» που δεν συμμετέχει στη διεθνή τάση (σ.σ. της υιοθέτησης κεφαλαιοποιητικών συνταξιοδοτικών συστημάτων). Εμείς είμαστε μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση... το βράδυ θα δούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν την αύξηση των συντάξεων των νέων, γιατί σας τυφλώνει ο δογματισμός σας! Είστε χορηγοί μας, σας ευχαριστούμε και είμαστε ευγνώμονες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς βλέπουμε τι γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ακολουθούμε. Εσείς μείνετε με τα δόγματά σας», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DDK2Ui
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη