Αρνητές κορονοϊού: Η σύμβαση των «Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών» και «η σιωπηρή αποδοχή» της Νίκης Κεραμέως

Αρνητές κορονοϊού: Η σύμβαση των «Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών» και «η σιωπηρή αποδοχή» της Νίκης Κεραμέως

Τι επικαλούνται τα μέλη της οργάνωσης «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» - που ζητούν αποζημίωσεις εκατομμυρίων ευρώ - και γιατί υποστηρίζουν πως η υπουργός Παιδείας εχεί αποδεχτεί τους όρους της «σύμβασής» τους

Μια οργάνωση με την ευφάνταση ονομασία «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την πρόσφατη πρωτοβουλία για απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης - εκ μέρους γονέων αρνητών του κορονοϊού - από εκπαιδευτικούς που τηρούν τα μέτρα που έχει επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, όλο και περισσότεροι αρνητές του εμβολιασμού και των μέτρων για την αποφυγή της διασπορά της πανδημίας επιδίδονται σε μία σειρά «δράσεων», που εκτείνονται από τις μαζικές αιτήσεις για εκταφές μέχρι τις δικαστικές διώξεις γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών, με τελευταίο το «ταμπούρωμα» φυσικοθεραπεύτριας σε ΚΑΠΗ σε χωριό του Ηρακλείου της Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναστολή που της επιβλήθηκε επειδή δεν εμβολιάστηκε.

Τόσο το υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όσο και η «σύμβαση» ή «διακήρυξη» της οργάνωσης «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» - βάσει της οποίας υποστηρίζουν ότι δικαιούνται χρηματικής αποζημίωσης - αποδεικνύουν πως πλέον έχει στηθεί ένα δίκτυο καθοδήγησης και συντονισμού δράσεων στο όνομα του σεβασμού των προσωπικών ελευθεριών. Έχει ενδιαφέρον, μάλιστα, πως μέλη της αποκαλούμενα απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας επιχειρώντας ανακλήσεις αποφάσεων θεσμικών φορέων.

Μέλος της εν λόγω οργάνωσης είναι κατά δήλωσή του ο Ιωάννης Σαριαννίδης, ο πατέρας μαθητής που εμφανίστηκε εχθές σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, για να κάνει - όπως ανέφερε στο GrTimes - «επίδοση της σύμβασης των αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών, με ένα διαβιβαστικό και με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε για να συνεχίσει στην επιβολή του προστίμου» για την παράβαση που έκανε η διευθύντρια του σχολείου. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σαριαννίδης είχε υποστηρίξει πως «Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο».

Επισήμανε, μάλιστα, πως η διευθύντρια θα «έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας».

Όπως εξήγησε - στο πλαίσιο ένος παράδοξου συλλογισμού - η υπουργός Παιδείας «αποδέχτηκε σιωπηρά (σημ. τη συμβαση) μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί».

εγγραφο 1 1

εγγραφο 2

Σημειώνεται ότι η φυσικοθεραπεύτρια στην Κρήτη, ισχυρίστηκε, από την πλευρά της, πως ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» που επικαλείται  Η δημοτική υπάλληλος δεν έχει εμβολιαστεί και ως εκ τούτου έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Ωστόσο παρουσιαζόταν καθημερινά στη θέση της στο Φυσιοθεραπευτικό Τμήμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο καθώς εντοπίστηκε σε έλεγχο της ΕΛΑΣ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kx7iM6
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη