Ανησυχία γονέων: «Τα παιδιά μας πάνε στα σχολεία απροστάτευτα, αδιανόητο το πώς κλείνουν τα τμήματα»

eurokinissi

Ο εκπρόσωπος τύπος της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την άποψη ότι τα παιδιά πηγαίνουν απροστάτευτα στα σχολεία, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων των μαθητών.

Καθόλου ικανοποιημένοι δεν είναι οι γονείς με τη διαχείριση που κάνει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, o Βαγγέλης Φιλέρης, Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής χαρακτήρισε «αδιανόητο» το μέτρο του 50%+1 για το κλείσιμο τμημάτων, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει πάρει τα σωστά μέτρα.

«Οι σύλλογοι γονέων προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, απ' όλα τα προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά η πανδημία. Προσπαθούμε να τα εφοδιάσουμε με μάσκες, να είμαστε δίπλα τους και να τους συμπαραστεκόμαστε, να τους βοηθήσουμε με την τηλεκπαίδευση», ανέφερε αρχικά ο κ. Φιλέρης.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία δεν είναι οι 15 αρνητές γονείς σε 14 χιλιάδες σχολεία, καθώς «αυτή η μερίδα μπορεί να δημιουργεί φασαρία και μπελάδες, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα, και δεν πρέπει να τους δίνουμε τόση προβολή».

Στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης αναφέρθηκε στην οργή των γονέων αναφορικά με «τα μέτρα που δεν τηρούνται και την ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά και θα είναι και αποτελεσματικά. Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία», σχολίασε.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Προσωπικό καθαρισμού περισσότερο και πρέπει να υπάρχει εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία».

«Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50%+1 που είπε η υπουργός. Δεν μπορεί ένα τμήμα που έχει 27 παιδιά και αρρωσταίνουν τα 5, οι υπόλοιποι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ο εκπαιδευτικός πώς μπορεί να μπαίνει άφοβα μέσα στην τάξη να διδάξει; Δεν μπορεί να γίνει αυτό» υπογράμμισε ο κ. Φιλέρης.

«Έχουμε πανδημία εδώ και τόσο καιρό και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν. Συμφωνώ ότι υπάρχει κόστος, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε να πετάνε λεφτά δεξιά και αριστερά και στην Παιδεία να μην λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει. Δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία, αλλά ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία που είναι ο χώρος των παιδιών».

«Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία. Υπάρχει αδιαφορία όσον αφορά στην υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει οργή, ανησυχία, αγωνία για το πού θα πάει αυτή η ιστορία» τόνισε ο κ. Φιλέρης και κατέληξε: «Υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, από τα 65 σχολεία στο Αιγάλεω έχουν μόνο 37 καθαρίστριες».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zB7YVc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη