Η ανακοίνωση του Χρήστου Στυλιανίδη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Intime

Ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στις 11.30 θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, όπου αναμένεται να ξεκινήσει με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη ενώ θα κάνει επίσης σχετικές ανακοινώσεις και πιθανότατα θα ανακοινώσει την απόφαση του πρωθυπουργού για τοποθέτηση και υφυπουργού, που θα αναλάβει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπενθυμίζεται οτι έχει προαναγγείλει την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας τη Δευτέρα, έπειτα από την άρνηση του πρώην υπουργού Άμυνας του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Νωρίτερα είχε τοποθετηθεί σχετικά και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για δίδυμο που θα αναλάβει την ηγεσία του νεοσυσταθέντος υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

«Έχει γίνει μια επιλογή από τον πρωθυπουργό με βασικό κριτήριο την ικανότητα για την αντιμετώπιση ενός πολύ σύνθετου ζητήματος που είναι η πολιτική προστασία σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, δηλαδή η διαχείριση πολύ μεγάλων φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις εποχές, όπως έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια.

Άρα χρειάζεται να θωρακίσουμε το κράτος με νέες δομές, νέους μηχανισμούς, εξειδικευμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό και πολιτική εκπροσώπηση στο ανώτατο πολιτικό κι επιχειρησιακό δυνατό επίπεδο ώστε να μπορεί να γίνεται η σωστή διαχείριση τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας. Θα είναι ένα δίδυμο, το οποίο θα πληροί και πολιτικά κι επιχειρησιακά κριτήρια».

Η επιλογή

Πρόκειται για τον 63χρονο, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Επίτροπος για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης παραμένει σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ έχει διατελέσει βουλευτής Κύπρου από το 2006 ως και το 2013.

Το 2013 εξελέγη ευρωβουλευτής, θέση από την οποία παραιτήθηκε τέσσερις μήνες αργότερα για να αναλάβει τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Έχει υπάρξει κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κληρίδη και Αναστασιάδη.

Ποιο πρόβλημα έχει ανακύψει με τον Χρήστου Στυλιανίδη

Ωστόσο, με το που διέρρευσε το όνομα του Χρήστου Στυλιανίδη για το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, δημιουργήθηκε ένα διαδικαστικό ζήτημα αναφορικά με την ιθαγένειά του, και ετέθη να ερώτημα αν θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια πριν ορκιστεί υπουργός, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Το θέμα ανέλαβε να επιλύσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το διαδικαστικό ζήτημα θα επιλυθεί αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου ο Χρήστος Στυλιανίδης θα πολιτογραφηθεί Έλληνας υπήκοος ως Έλληνας ομογενής από την Κύπρο, διατηρώντας βεβαίως την Κυπριακή υπηκοότητα, όπως έκανε και στο παρελθόν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

Στο παρακάτω link θα μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 11:30, σε live stream, την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου των αποφάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου:

{https://youtu.be/ibttdhaz1-s}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zNDxMn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη