Σπουδές και πτυχίο από ξένα πανεπιστήμια δεν σημαίνει και αστρονομικά δίδακτρα!

Σπουδές και πτυχίο από ξένα πανεπιστήμια δεν σημαίνει και αστρονομικά δίδακτρα!

Η αναζήτηση ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων απασχολεί πλέον μεγάλο αριθμό υποψηφίων σπουδαστών. Είτε αναφερόμαστε σε προπτυχιακά, είτε σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, η εικόνα που κυριαρχεί είναι ότι οι σπουδές σε ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα κοστίζουν πανάκριβα και απαιτούν αιματηρές οικονομικές θυσίες από τις ελληνικές οικογένειες. Πόσο, όμως αληθεύει αυτό;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη που η καταβολή διδάκτρων κυμαίνεται σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας, πολλά από τα οποία διαθέτουν ένα σχετικά  μικρό ποσό ως "semester contribution" αντί διδάκτρων, το οποίο δεν ξεπερνά ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο τα 350 Ευρώ. Φημισμένα Πανεπιστήμια της χώρας, όπως αυτό της Χαϊδελβέργης, δίνουν εξαιρετικές υποτροφίες στους υποψήφιους φοιτητές που προέρχονται από άλλες χώρες. 

Εξαιρετικής ποιότητας σπουδές παρέχουν και τα ολλανδικά πανεπιστήμια, τα οποία μάλιστα φημίζονται για τις ιατρικές τους σχολές. Για όλα τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα δεν ξεπερνούν τα 2.000 Ευρώ, ποσό που καθιστά ιδιαίτερα θελκτικές τις σπουδές σε μια χώρα όπου τα περισσότερα προγράμματα σπουδών είναι μάλιστα αγγλόφωνα. 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα μια στροφή σε προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως, τα οποία παρέχουν κορυφαία ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μειώνει σε σημαντικό βαθμό τις δαπάνες των φοιτητών, καθώς δεν απαιτείται η διαμονή στην ξένη χώρα που, παλαιότερα, συνήθιζε να επιβαρύνει οικονομικά ακόμα περισσότερο τις ελληνικές οικογένειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίδακτρα αυτών των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι επίσης ιδιαίτερα προσιτά, ενώ η ευελιξία που χαρακτηρίζει τα προγράμματα σπουδών τους, τα καθιστά ιδανική επιλογή για μεγάλη γκάμα υποψηφίων σπουδαστών. Στην Ελλάδα, ένα από τα κορυφαία ξένα πανεπιστήμια που εστιάζει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και δεν ξεπερνά τα 2800€ ετησίως,  είναι το Ιταλικό Πανεπιστήμιο eCAMPUS UNIVERSITY. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο , το οποίο αντιπροσωπεύεται εμπορικά στη χώρα μας απο το UNIOPEN, παρέχει τη δυνατότητα πλήρους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλα τα προγράμματα σπουδών του, δίνει τη δυνατότητα Ελληνόφωνων σπουδών και, μάλιστα, είναι αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ!

Πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο οτι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία για να σπουδάσετε σε κορυφαία ξένα πανεπιστήμια!



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lNbx5H
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη