Νέα παράταση των συμβάσεων στους δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νέα παράταση των συμβάσεων στους δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τη δυνατότητα της παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ που απασχολείται στους ΟΤΑ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Ανακοίνωση από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Τη δυνατότητα της παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔ.Ο.Χ που απασχολείται στους ΟΤΑ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 σύμφωνα με τον νόμο 4745/2020 δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα στο άρθρο 11 της τροπολογίας σημειώνεται ότι η παράταση των συμβάσεων αφορά τις συμβάσεις COVID-19 αλλά όσες είναι ενεργές κατά τη δημοσίευση της τροπολογίας.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του».

Ανακοίνωση από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Η τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα στους δήμους, με απόφαση της οικονομικής τους επιτροπής, να προχωρήσουν σε παράταση των συμβάσεων τους μέχρι και τις 31/12/2021 δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων, αποτελεί «ασπιρίνη για τον καρκίνο».

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων είναι τεράστια και για αυτό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παράταση των συμβάσεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός της κυβέρνησης και των δημάρχων είναι το παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με ευέλικτες μορφές όπως 2μήνα, 5μήνα και προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 490 ευρώ. Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Από την άλλη δείχνει ότι κανένας αγώνας των εργαζομένων δεν πάει χαμένος. Οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων αποτέλεσαν πίεση και στους δημάρχους και στη κυβέρνηση για να παραταθούν οι συμβάσεις.

Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας θα πρέπει να είμαστε σε διαρκεί επαγρύπνηση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να ελέγξουν τις διαδικασίες των οικονομικών επιτροπών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος.

Συνεχίζουμε, δεν υποστείλουμε το αίτημα μας για δουλειά με δικαιώματα, την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lLkU5P
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη