Ηλιόπουλος κατά Οικονόμου και κυβέρνησης: «Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, τους αξίζει η χλεύη»

Ηλιόπουλος κατά Οικονόμου και κυβέρνησης: «Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, τους αξίζει η χλεύη»

Δηκτική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε σε δήλωση του κ. Οικονόμου για τη σημερινή ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει αναφορά στον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έκρινε σήμερα ότι η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Το μόνο που τους αξίζει είναι η χλεύη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Γιάννης Οικονόμου είχε σημειώσει πως «την ημέρα που ο ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Σημειώνει ότι προφανώς είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα και προσθέτει «το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είχε προηγηθεί η δριμύτατη επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρόσφατο ανασχηματισμό φιάσκο και παρωδία, τονίζοντας ότι σήμανε και το τέλος της απόπειρας διεμβολισμού της προοδευτικής παράταξης.

«Αντί για συνεννόηση ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να δημιουργήσει με άθλιους όρους ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, κλίμα εξαγοράς πολιτικών αντιπάλων. Ποιος νομίζει ότι είναι; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας τον διακατέχει που νόμιζε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι; Δεν ήξερε σε ποιον απευθύνεται; Ότι πρόκειται για τωρινό σύμβουλό μου που θα με ενημέρωνε; Ή νόμιζε ότι μόλις τον προσέγγιζε θα μαγευόταν;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι ήταν εδώ και καιρό ενήμερος για την πρόθεση του πρωθυπουργού και μάλιστα, πριν ανέβει στο βήμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη, λόγο για πολιτικό αμοραλισμό και πράξη πολιτικής αγυρτείας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί για πρόσκληση σε συνεννόηση σχεδίαζε πράξεις πολιτικής αποστασίας. «Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης σε βέρτιγκο», είπε, ενώ αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο το χαρακτήρισε έκτρωμα που θα ξηλωθεί όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mVjLuC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.