«Κλείδωσε» η επιδότηση και στο φυσικό αέριο

«Κλείδωσε» η επιδότηση και στο φυσικό αέριο

Και στο φυσικό αέριο δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της επιδότησης του τιμολογίου των καταναλωτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος μετά από την αύξηση έως και 100% της τιμής του φυσικού αερίου.

Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των λογαριασμών φυσικού αερίου, θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν με υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρετε ότι προβλέπεται η σύσταση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος χαμηλής τάσης, ενώ παρέχεται η δυνατότητα από τον ίδιο λογαριασμό να επιδοτηθούν και τα τιμολόγια φυσικού αερίου.

Από τον ειδικό λογαριασμό παρέχεται επιδότηση των τιμολογίων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι καταναλωτές χαμηλής τάσης. Για την επιδότηση λαμβάνονται υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν με κοινή υπουργική απόφαση.

Επίσης, το ύψος επιδότησης ευρώ ανά μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης, ο χρόνος εκκαθάρισης, η περίοδος κατανάλωσης, ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την επιδότηση θα οριστεί με κοινή απόφαση των υπουργών περιβάλλοντος και ενέργειας και οικονομικών.

Ταυτόχρονα ορίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών περιβάλλοντος και ενέργειας και οικονομικών μπορεί να παρέχεται από τον ειδικό λογαριασμό επιδότηση της κατανάλωση φυσικού αερίου και να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου. Δικαιούχοι της επιδότησης είναι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου.

Οι δικαιούχοι θα οριστούν με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Το ύψος της επιδότησης ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, τη διαδικασία, τον τρόπο και το χρόνο χορήγησης, το χρόνο εκκαθάρισης, την περίοδο κατανάλωσης, τα ανώτατα και κατώτατα όρια καταναλώσεων καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με χορήγηση της επιδότησης, θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργείαπεριβάλλοντος και ενέργειας και οικονομικών.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mdrRwF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη