Ιωάννα: «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» (βίντεο)

Intime

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου με την κατάθεση της Ιωάννας για την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι

Με 17 λέξεις η Ιωάννα Παλιοσπύρου η νεαρή γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάϊο του 2020 ενώ πήγαινε στην δουλειά της στην Καλλιθέα, περιέγραψε όλη την ψυχική της κατάσταση αλλά και έδειξε πόσο γενναίος άνθρωπος είναι.

Η στιγμή που εξέχρεται από το δικαστήριο

{https://youtu.be/HpZeL3vYUNs}

 Πρώτη δήλωση στις κάμερες από την Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει φαίνεται πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι»: αυτή είναι η δήλωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά τη δίκη για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

{https://youtu.be/YHwmA2iLXlE}

Αυτή ήταν η δήλωση της Ιωάννας εξερχόμενη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διέκοψε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τότε με την κατάθεση της Ιωάννας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του εισαγγελέα της έδρας προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Γ. Λύτρας, δήλωσε πως η κατηγορούμενη επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια προς το δικαστήριο το οποίο διάβασε το κατηγορητήριο χωρίς να είναι παρούσα. Ο ίδιος επέμεινε πως η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι ισχυρή και θα παραμείνει εκτιμώντας πως όλα γίνονται από την πλευρά της δράστης για τις εντυπώσεις.

Η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα , δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ' όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για αν αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται οτι η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και συγγενικά της πρόσωπα. Φορώντας ένα καπέλο και μάσκα πέρασε την είσοδο του κτιρίου και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Η εικόνα της συγκλόνισε.

Από μόνη της μια δήλωση για το Γολγοθά που περνά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ύστερα από εκείνο το πρωινό που η δράστρια της έστησε καρτέρι στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργαζόταν και την έλουσε με βιτριόλι.

Έξω από το δικαστήριο συγκεντρωμένο πλήθος την υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και ευθυμίες, φωνάζοντας «μπράβο» και «ηρωίδα», για την τόλμη της να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή.

Κάτι που ωστόσο δεν έγινε, σήμερα τουλάχιστον.

paliospyrouioanna 2048x1549

Απούσα η κατηγορούμενη Έφη που έριξε το βιτριόλι

Το εδώλιο της κατηγορουμένης για σήμερα τουλάχιστον θα είναι κενό καθώς η δράστης, η 36χρονη Έφη, επέλεξε να μην είναι παρούσα και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο της, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο δικηγόρος της ανέγνωσε μάλιστα γραπτή δήλωση με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεσή της κατηγορούμενης Έφης να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Η γραπτή δήλωση της κατηγορούμενης

Την πρόθεση της να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στην δικαστική αίθουσα εξέφρασε, με γραπτή δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η 36χρονη Έφη.

Στην εκφώνηση του ονόματός της ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από την άδικη πράξη της κατηγορουμένης.

ioanna2

Ομολογεί αλλά ζητά αλλαγή της κατηγορίας η δράστης

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις.

Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι η 36χρονη ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

ioanna3

Την πλησίασε ο Κεχαγιόγλου

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Κεχαγιόγλου πλησίασε την Ιωάννα για να της μιλήσει. Αφού της εξέφρασε τη συμπόνια του, της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Ο ίδιος, λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι η Ιωάννα του είπε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται τα όσα της είπε και ότι ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση του θέματος με τη νομική.

Το χρονικό του εγκλήματος

Μια μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτηρίου και ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί.

Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της.

ioanna472

Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Το σώμα και το πρόσωπο της άτυχης Ιωάννας υπέστησαν ανυπολόγιστη ζημιά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών μέχρι σήμερα, δεν θα μπορέσει να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Η σύλληψη και τα ευρήματα στο σπίτι της

Επί 22 μέρες, οι Αρχές αναζητούν τη δράστιδα της επίθεσης ενώ είχαν έρθει στη δημοσιότητα και βίντεο – ντοκουμέντα όπου έδειχναν μια γυναίκα να φεύγει βιαστικά από τον τόπο του εγκλήματος και να κατευθύνεται σε ένα ταξί.

Όλες αυτές τις μέρες στο κάδρο των υπόπτων μπαίνουν αρκετές γυναίκες, ενώ παράλληλα εξετάζεται το φιλικό, συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας.

Η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη της υπόπτου.

Στις 11 Ιουνίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση διαδέχονται η μία μετά την άλλη. Στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της.

ioanna467

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Ακόμη, εντοπίζεται και η τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει η δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

ioanna478

Σε ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση της φερόμενης δράστιδος σε εταιρεία με ταξί, ακούγεται να ζητά μια μέρα πριν την επίθεση, να την περιμένει ταξί στη λεωφόρο Θησέως.

Καλεί από απόρρητο νούμερο και προθυμοποείται να προπληρώσει τη διαδρομή. Υποστηρίζει ότι έχει προγραμματισμένες συνεντεύξεις για δουλειά και δεν θέλει να καθυστερήσει.

ioanna483

Η προσαγωγή της 35χρονης -τότε- ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη, το απόγευμα της 11ης Ιουνίου. Οδηγείται στον εισαγγελέα, ο οποίος της ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια.

Η 35χρονη απαντά ότι τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι συνηθισμένα στην αγορά, ότι την περούκα την είχε προμηθευτεί γιατί δεν της άρεσε η βαφή στα μαλλιά της και ότι την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα, απουσίαζε από τη δουλειά της γιατί είχε πάει να περιποιηθεί τα νύχια της.

ioanna475

Ωστόσο, τα πειστήρια είναι αδιαμφισβήτητα και το σενάριο για ερωτική αντιζηλία ενισχύεται.

Μάλιστα, όπως αργότερα γνωστό, η δράστις φέρεται να σχεδίαζε και δεύτερη επίθεση κατά της Ιωάννας στο νοσοκομείο.

ioanna466



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3hA6014
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη