«Κόκκίνησαν» και πάλι οι δρόμοι του κέντρου: Μαζική η απεργία των ντελίβερι που υπογράφουν συμβάσεις αορίστου (βίντεο, εικόνες)

«Κόκκίνησαν» και πάλι οι δρόμοι του κέντρου: Μαζική η απεργία των ντελίβερι που υπογράφουν συμβάσεις αορίστου (βίντεο, εικόνες)

Έπειτα από τη «νίκη» της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της efood, πραγματοποιούν την 24ωρη απεργία τους, με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία efood, οπως ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη των 2.016 εργαζομένων της με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=CGppPlwetLI}

efood1

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή μήνυμα, με το οποίο η εταιρία ενημέρωσε τους διανομείς να γίνουν και πως αν δεν συμφωνήσουν, «δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

efood2

efood3

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα μεταξύ των σημαντικών προβλημάτων του κλάδου είναι:

Α) Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου: ταχυμεταφορείς (κούριερ), ταχυδιανομείς (ντελίβερι) και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο.

Β) Η υποδηλωμένη εργασία οργιάζει και ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο δεν την περιορίζει αλλά την γιγαντώνει..

Γ) Ο αγώνας για την καθολική εφαρμογή του 4611/2019 και την υποχρεωτική παροχή εταιρικού οχήματος.

Δ)Τα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα στο επάγγελμά μας βαράνε «κόκκινο».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3u6Pmeq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη