Έρχεται τροπολογία για τη θεραπεία ασθενών κορονοϊού με μονοκλωνικά αντισώματα

Έρχεται τροπολογία για τη θεραπεία ασθενών κορονοϊού με μονοκλωνικά αντισώματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε τροπολογία για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων ως θεραπεία κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι προ των πυλών μέτρων, ενώ ενημέρωσε πως εντός της επόμενης εβδομάδας έρχεται στη Βουλή ρύθμιση σχετικά με τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε συσκέψεις προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown και δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. 

Όπου χρειάζεται, επιβάλλονται μέτρα. Πλέον, η κυβέρνηση θα επισκέπτεται επί τόπου περιοχές που έχουν πρόβλημα και είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και χρειάζεται περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι χθες ή προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και ετοιμάζεται τροπολογία άμεσα, την επόμενη εβδομάδα που θα επιτρέψει στη χώρα μας την προμήθειά τους. «Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών.

Πίσω από αυτή τη ιστορία που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρυβόταν η προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να τα καταστήσουν ισοδύναμά του», πρόσθεσε. 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/39uGFB4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη