Τζανάκης: «Οι αντιεμβολιαστές να σκεφτούν πόσους ανθρώπους παίρνουν στο λαιμό τους»

eurokinissi

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφέρθηκε στους αντιεμβολιαστές και τους κάλεσε «να σκεφτούν τι κάνουν και πόσους ανθρώπους παίρνουν στον λαιμό τους».

Σχετικά με τον θάνατο της 62χρονης γιατρού από την Κρήτη, που δεν είχε εμβολιαστεί και πέθανε την Τετάρτη, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι «είχε γίνει προσπάθεια από το περιβάλλον της να εμβολιαστεί, αλλά δεν καρποφόρησε. Δέχθηκε επιδράσεις αντιεμβολιαστικές κι από άλλους παράγοντες. Ελπίζω αυτοί οι άνθρωποι να το μετανιώσουν, να σκεφτούν τι κάνουν και πόσους ανθρώπους παίρνουν στον λαιμό τους».

«Οι φήμες λένε ότι παρασύρθηκε από κύκλους αντιεμβολιαστών. Το οικογενειακό της περιβάλλον, εάν θέλει, μπορεί να κινήσει διάφορα πράγματα. Θα πρέπει να δουν αν παρακινήθηκε ή πειθάρχησε σε διάφορες αντιεμβολιαστικές ιδέες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Μερικοί αρνητές των εμβολίων είναι τόσο αρνητές, αρνούνται ιατρικές πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι επιπλοκές και παρενέργειες των εμβολίων είναι της τάξεως του 1 στο εκατομμύριο. Αυτές τις σπανιότατες επιπλοκές δεν μπορείς κάποιος να τις προβάλει σαν να συμβαίνουν καθημερινά. Το να χρησιμοποιείς ψέματα, παραπληροφόρηση για να δικαιολογήσεις την στάση ζωής που έχεις, κάνει ζημιά» τόνισε ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι είναι «καλά νούμερα, δείχνουν σταθεροποίηση. Υπάρχει μικρή υποχώρηση, το είχαμε προαναγγείλει ως απόρροια της μείωσης της τουριστικής κίνησης. Περίμενα την πτώση των κρουσμάτων. Ενδεχομένως μετά τις 15/09 να δούμε περαιτέρω μείωση του δείκτη. Οι "σκληροί" δείκτες καθυστερούν. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περίπου 600-800 θανάτους μηνιαίως. Αυτοί οι θάνατοι σημαίνει ότι θα έχουμε 20-30 θανάτους τη μέρα».

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι «9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν υπάρξει θάνατος εμβολιασμένου θα είναι άνθρωπος άνω των 80 – 85 ετών ή άνθρωπος με κάποιο πρόβλημα υγείας ή λήψη φαρμάκου με ανοσοτροπική δράση. Δεν έχουν ανταποκριθεί ανοσιακά όπως θα έπρεπε στον εμβολιασμό τους. Αυτό είναι το πρόβλημα που μας δίνει ένα 10-15% των νοσηλευομένων. Το 85% είναι ανεμβολίαστοι», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μελέτη στο Ισραήλ που έδειξε ότι 10-12 φορές μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος και 5 φορές μικρότερη πιθανότητα να μολυνθεί αν έχει εμβολιαστεί σωστά. «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι εργαλείο συνδικαλιστικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης», κατέληξε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yBijQw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη