Εφη Αχτσιόγλου στο Euractive.gr: Καταστροφική η επιστροφή στο παλιό Σύμφωνο Σταθερότητας

Εφη Αχτσιόγλου στο Euractive.gr: Καταστροφική η επιστροφή στο παλιό Σύμφωνο Σταθερότητας

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να συζητάμε πώς θα περικόψουμε δαπάνες, που προορίζονται να στηρίξουν τα δημόσια συστήματα Υγείας. Είναι παραλογισμός, που δείχνει ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτα», επισημαίνει η πρώην υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Την ανάγκη η Ευρώπη να αναπροσαρμόσει την πολιτική της μετά τα διδάγματα της τελευταίας κρίσης της πανδημίας επισημαίνει στη συνέντευξή της στο euractiv.gr η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου.

Εκτιμά ότι η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει με μέτρα, που θα βρίσκονται πιο κοντά στη λογική Μπάιντεν για στήριξη των νοικοκυριών και των εργαζομένων και όχι με την επιστροφή στην αυστηρή λογική της λιτότητας.

Για το ζήτημα των εργαζόμενων στις πλατφόρμες επισημαίνει ότι το «ερώτημα είναι αν από τη μεριά του κράτους και των δημόσιων πολιτικών φτιάχνεις ένα πλέγμα, που θα προσαρμόζεται κάθε φορά στα νεα δεδομένα με στόχο να διατηρήσεις βασικά εργασιακά δικαιώματα».

Η κυρία Αχτσιόγλου εντοπίζει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές που παρουσίασαν στη ΔΕΘ οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «κάνει πολιτική για τις ελίτ, τους ελαχίστους», ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «ακουμπά στα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη της Εφης Αχτσιόγλου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XNHy5a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη