Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown: Μετά τα νησιά σειρά παίρνουν τα αστικά κέντρα, οι περιοχές που «βράζουν»

Απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown: Μετά τα νησιά σειρά παίρνουν τα αστικά κέντρα, οι περιοχές που «βράζουν»

Εκτός από τις πέντε περιοχές στις οποίες έχει επιβληθεί μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στα ύψη και σε άλλες πόλεις.

Μετά τα νησιά, έφτασε η ώρα για τα αστικά κέντρα, όπως ήταν αναμενόμενο. Σε τέσσερις περιοχές και ένα νησί -που έχει εδώ και καιρό αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο- ανακοινώθηκαν μέτρα μίνι lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Ειδικότερα, από σήμερα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ισχύουν τοπικά μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του κορονοϊού που καταγράφεται.

Επίσης, παράταση στα μέτρα που ισχύουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Τα μέτρα που ισχύουν

Πιο αναλυτικά ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και
β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
Σημειώνεται ότι οι δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις γίνονται κανονικά.

Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με το κόκκινο

Εκτός από τις πέντε περιοχές στις οποίες επιβλήθηκε μίνι lockdown, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στα ύψη και σε άλλες πόλεις.

Όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανησυχία προκαλούν τα ποσοστά θετικότητας κορονοϊού σε περιοχές όπως η Νάξος όπου η θετικότητα αγγίζει το 7,22%.

Παράλληλα, προβληματίζει η κατάσταση στην Κάλυμνο, όπου η θετικότητα διαμορφώνεται στο 4,84% και στη Καβάλα με 4,63%.

Σημειώνεται πως η Πάρος βρίσκεται στο 2,87%, λίγο υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (2,57%), ενώ η Μύκονος από το 4,73% «έπεσε» στο 3,51%.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jOYpgu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.