Mad Clip: Η Περιφέρεια Αττικής για το τροχαίο - «Η περιοχή έχει όριο 50χλμ/ώρα, δεν θα βοηθούσαν οι μπάρες»

ΙΝΤΙΜΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως μπάρες ασφαλείας θα μπορούσαν να έχουν σώσει τον Mad Clip που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Βουλιαγμένη, δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Απάντηση στον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά, αλλά και όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στη Λεωφόρο Αθηνάς, θα μπορούσε να έχουν σώσει τον Mad Clip, δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αποκρούει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ενώ καλεί τους πραγματογνώμονες να αναδεικνύουν την ατομική ευθύνη όσον αφορά την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας. Παράλληλα σημειώνει ότι η περιοχή στην οποία κινούνταν ο Mad Clip όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, είναι κατοικημένη και ως εκ τούτου έχει όριο ταχύτητας τα 50 χλμ/ώρα.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: «Επισημαίνουμε ότι το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο που διέρχεται κατοικημένη περιοχή είναι 50 χιλιόμετρα. Όποιος υπερβαίνει το όριο αυτό, συνειδητά θέτει σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του, όσο και άλλων συνανθρώπων μας.

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος πραγματογνώμονας ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο συγκεκριμένο οδικό άξονα μπάρες, οι οποίες θα απέτρεπαν αν υπήρχαν, τον θάνατο του τραγουδιστή. Ο πραγματογνώμονας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι καμία μπάρα ασφαλείας δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αποτροπή θανατηφόρου περιστατικού, αφού οι μεγαλύτερες ταχύτητες που αναπτύσσονται στα crash test των ΜΑΟ για επιβατικά αυτοκίνητα (από το αποτέλεσμα των οποίων εξαρτάται και το αν θα πάρουν πιστοποίηση κατά ΕΝ-1317 ή όχι) είναι 100 και 110Km/h.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον κάθε είδους πραγματογνώμονα, αφενός να αναδεικνύει την έννοια της ατομικής ευθύνης όσον αφορά την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας από όλους, που είναι κρίσιμος παράγοντας για την οδική ασφάλεια. Αφετέρου, να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και να μην προσπαθεί να κερδίσει με αστήρικτες απόψεις μερικά λεπτά δημοσιότητας, σε βάρος της αλήθειας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Yujk0j
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη