Προκαλεί με νέα NAVTEX η Τουρκία – Στέλνουν νέο πλοίο για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου

Προκαλεί με νέα NAVTEX η Τουρκία – Στέλνουν νέο πλοίο για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου

 Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου δημιουργώντας νέα ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου «Bilim-2»

Να υπογραμμίσουμε ότι το  YUNUS- S βρίσκεται ήδη στην περιοχή για έρευνες και θα παραμείνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε αυτό είναι το δεύτερο που στέλνουν οι Τούρκοι.

Η περιοχή που δεσμεύουν  βρίσκεται μεταξύ της Ρόδου και Καστελλόριζου. 

Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου «Bilim-2» μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης, εντός ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της περιοχής ευθύνης, όπου έχει δικαιοδοσία ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου για την έκδοση NAVTEX.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τουρκική NAVTEX, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου έως και 8 Οκτωβρίου 2021, ενώ οι συντεταγμένες της δεν οριοθετούν θαλάσσια περιοχή ως συνήθως, αλλά αντιθέτως αποτυπώνουν την πορεία του ερευνητικού πλοίου.

Η τουρκική Navtex:

navtex

Σημειώνεται πως το μεσημέρι του Σαββάτου το Bilim-2 βρισκόταν στην περιοχή του Ελλησπόντου.

 

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CKVBrp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη