-->

Ηράκλειο: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η διασωληνωμένη έγκυος με κορoνοϊό

Pexels

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου η 36χρονη έγκυος που νοσεί από κορoνοϊό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Λένα Μπορμπουδάκη το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου παρακολουθεί στενά την πορεία της υγείας της γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη, στην 26η εβδομάδα κύησης.

«Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, χθες μιλώντας και με τους γιατρούς μου ανέφεραν ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαχείριση, ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό. Αναμένουμε, τα επόμενα 24ωρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τη ζωή της γυναίκας», ανέφερε η κα Μπορμπουδάκη.

Δεν είχε γίνει καισαρική

Υπενθυμίζεται οτι σε μια προσπάθεια τους οι γιατροί να αποσυμφορήσουν την έγκυο, σύμφωνα με το Creta24, πήραν την απόφαση κατ' αρχάς, μετά από συμβούλιο ,να εκκινήσουν τη διαδικασία καισαρικής πάρα το γεγονός πως η γυναίκα βρίσκεται στην 25η εβδομάδα της κύησης.

Δυστυχώς όμως κι αφού όλα ήταν έτοιμα για τη δύσκολη επέμβαση, κρίθηκε πως δεν μπορούσε να προχωρήσει η καισαρική τομή λόγω της πιθανής αστάθειας που παρουσίαζε η έγκυος γυναίκα.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την 36χρονη και δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να πάρουν το βρέφος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση κι αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να πράξουν το καλύτερο δυνατό για μητέρα και παιδί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BOhVQK
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->