Οικονόμου: Oι αντιδράσεις Ερντογάν αντανακλούν στα ελληνοτουρκικά όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει από διεθνείς παίκτες

«Δεν βλέπουμε κάτι καινούργιο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας και τις αντιδράσεις του Τούρκου Προέδρου. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας και πως η νευρικότητα της Τουρκίας πάντα έχει κάποια αντανάκλαση στο Αιγαίο.

Για τα περί συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών είπε ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα και δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη σχετική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν καθώς ήταν σαφές ότι δεν συνέπιπτε το πρόγραμμά τους.

Και πρόσθεσε: «Όταν δεν παίρνει αυτό που θέλει από διεθνείς παίκτες - πήγε στις ΗΠΑ και δεν έγινε το ραντεβού με τον Αμερικανό Πρόεδρο - η ρητορική του, οι αντιδράσεις του έχουν κάποια αντανάκλαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Πρόσθεσε επίσης πως «ό,τι και να κάνει, η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει σε όλα τα μέτωπα» ενώ σημείωσε πως η ιστορία με την Τουρκία έχει δείξει πως «ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι», σημειώνοντας ωστόσο ότι τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να δούμε επανάληψη του 2020.

Σε ότι αφορά τις συμμαχίες της Ελλάδας, τόνισε πως είμαστε το καλύτερο σημείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Λήξαν το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Για το ζήτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είπε ότι υπήρξε ένα θέμα με τους χειρισμούς που έγιναν, ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε, έκανε διευκρινιστική δήλωση, επεξηγηματική όλοι πήραν απαντήσεις.

«Το να είσαι με αρχηγό ενός κράτους που δεν αναγνωρίζεται, είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί», πρόσθεσε αναφέροντας πως το θέμα είναι απολύτως λήξαν. «Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί παρά να είναι στην ίδια πλευρά», σημείωσε ενώ δήλωσε πως «θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ελπιδοφόρο».

Ερωτηθείς αν είμαστε κοντά σε μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο είπε ότι δεν τον γνωρίζει σε αυτή τη φάση και πως υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. «Θα το δούμε. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Οι σχέσεις μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο», συμπλήρωσε.

Για την πανδημία δήλωσε ότι τα όποια τοπικά μέτρα χρειαστούν θα έχουν τα χαρακτηριστικά που είδαμε το καλοκαίρι, ανέφερε ότι πράγματι τα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Μακεδονία είναι χαμηλά ενώ ειδικά για τις ηλικίες 4-18 ετών σημείωσε πως τον Δεκαπενταύγουστο τα κρούσματα ήταν περισσότερα από όσα αυτές τις δύο εβδομάδες που άνοιξαν τα σχολεία.

Σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ και τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σχολίασε ότι είναι εθνική υπόθεση και «οφείλεις να τη θωρακίσεις και να την κάνεις ανταγωνιστική» προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αντλήσει πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.

Τόνισε, δε, ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε επενδύσεις και να διατηρήσει το δικαίωμα του management. «Αυτό που γίνεται τώρα είναι άντληση κεφαλαίων από τις αγορές, όχι από τον φορολογούμενο», είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι στο μέλλον η ΔΕΗ θα μπορεί να παράγει φθηνότερο ρεύμα. Εξήγησε, επίσης, ότι παρόλο που αυξάνεται η μετοχή των επενδυτών, το κράτος εξακολουθεί να κατέχει το 34% με ισχυρά δικαιώματα.

www.sofokleousin.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη