Rapid test στα φαρμακεία: Πώς δηλώνετε το αποτέλεσμα στο self-testing.gov.gr, με κωδικούς Taxisnet η βεβαίωση ελέγχου

Pixabay

Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν τα φαρμακεία για τη διενέργεια των rapid test, το αποτέλεσμα τo δηλώνουν μέσω gov.gr ενώ, το πιστοποιητικό είναι διαθέσιμο με κωδικούς Taxisnet.

Τα φαρμακεία επίλεξε το 90% των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε -κατά μέσο όρο- 500 ραντεβού ανά φαρμακείο. Επίσης, από τα φαρμακεία διανεμήθηκαν 46 εκατομμύρια self tests, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν τα φαρμακεία και για τη διενέργεια των rapid tests.

«Από τα 6 εκατομμύρια ραντεβού για εμβολιασμούς που κλείστηκαν κατά το τελευταίο 9μηνο, πλέον των 3 εκατομμυρίων πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα φαρμακεία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η διαδικασία στα φαρμακεία

 Με το άρθρο 65 του νόμου δόθηκε η δυνατότητα και στους φαρμακοποιούς να διενεργήσουν και να καταγράψουν το αποτέλεσμα ενός Rapid test, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον παραπάνω σχεδιασμό, όπως συμβαίνει και στα φαρμακεία στην πλειονότητα των χώρων της ΕΕ.

Οι τιμές χρέωσης (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ) σε αυτούς που θα υποβληθούν σε rapid test είναι

α) 10 ευρώ η χρέωση της δειγματοληψίας και

β) 10 ευρώ χρέωση παροχής υπηρεσίας για την ανάλυση δείγματος και τη δήλωση του αποτελέσματος στην «Πλατφόρμα ασθενών covid-19»,η πρόσβαση στην οποία έχει ενεργοποιηθεί από την ΗΔΙΚΑ.

test 5961227 640

Οδηγίες για τη διενέργεια των Rapid test στα φαρμακεία - Ο φαρμακοποιός δηλώνει το αποτέλεσμα

Α) Ο προς εξέταση πολίτης προσέρχεται στο φαρμακείο. (Η παροχή της υπηρεσίας είναι προαιρετική από το φαρμακοποιό)

Β) Δίνει τα στοιχεία του (ΑΜΚΑ, PLF, ΠΑΜΚΑ, ΠΑΑΥΠΑ) τα οποία και καταχωρούνται στο σύστημα και ταυτοποιείται.

Γ) Πληρώνει το αντίτιμο και λαμβάνει το νόμιμο φορολογικό παραστατικό, που είναι «απόδειξη παροχής υπηρεσιών». Επί της απόδειξης αναφέρεται η συνολική χρέωση των 20 ευρώ που αντιστοιχεί σε δύο ενέργειες:

  • «για δειγματοληψία»
  • «για ανάλυση του δείγματος κλπ.»

Δ) Ο φαρμακοποιός βάζει τον πρόσθετο εξοπλισμό ατομικής προστασίας και οδηγεί τον προς εξέταση πολίτη στον εξωτερικό χώρο του φαρμακείου.

Ε) Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΦ, το τεστ το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί είναι κατάλληλο, όταν φέρει την ονομασία "Rapid test" και τη σήμανση "CE" επί της εξωτερικής συσκευασίας του.

ΣΤ) Η δειγματοληψία πραγματοποιείται και μετά από τον προβλεπόμενο χρόνο ο φαρμακοποιός ενημερώνει την πλατφόρμα για το αποτέλεσμα του test με τους κωδικούς ΑΜΚΑ.

Πως λαμβάνετε τη βεβαίωση του αποτελέσματος

Το αποτέλεσμα από τη διενέργεια του rapid test καταχωρείται όπως είπαμε από τον ίδιο τον φαρμακοποιο ενώ τη βεβαίωση του αποτελέσματος μπορεί να τη λάβει κανείς μέσω του gov.gr είτε χρησιμοποιοώντας ο ίδιος τους κωδικούς ή δίνοντας τους κωδικούς TaxisNet στον φαρμακοποιοών προκειμένου να εισέλθει στο σύστημα και να το εκτυπώσει για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία.

Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19

Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό ελέγχο κορονοϊού COVID-19. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test) που κάνατε μέχρι και ένα μήνα πριν.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ σας

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος σας στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

corona test 6207164 640

Νέα απόφαση διευρύνει τη λίστα με όσους υποχρεώνονται σε δυο rapid test την εβδομάδα (ΦΕΚ)

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ διευρύνεται η λίστα των εργαζομένων που υποχρεώνονται σε δυο rapid test την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν δυο rapid test την εβδομάδα ήταν οι εξής εργαζόμενοι:

στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς.

Πλέον με τη νέα απόφαση όπως είδαμε προσθέτει τους δικαστικούς υπαλλήλους και άλλους εργαζομένους σε δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, τα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία και τα πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», οι οποίοι πλέον από αύριο θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AN8oJl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη