Πρόεδρος Οδοντιάτρων: «Θα δεχτούμε επείγοντα περιστατικά ακόμη και χωρίς rapid test»

Πρόεδρος Οδοντιάτρων: «Θα δεχτούμε επείγοντα περιστατικά ακόμη και χωρίς rapid test»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση ασθενούς με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αυτός θα εξεταστεί ακόμη και χωρίς rapid test

O πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης, επισήμανε πως οι συνάδελφοί του είναι γενικά σύμφωνοι με το μέτρο της διενέργειας rapid test για τους ανεμβολίαστους, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού «ο Ιπποκράτης είναι πάνω από εμάς».

«Η διενέργεια rapid test από τους ανεμβολίαστους που έρχονται στο οδοντιατρείο είναι κάτι που μπορούμε να το δεχτούμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού. Σε αυτό συμφωνούμε», ανέφερε ο κ. Δεβλιώτης, προσθέτοντας πως «το πιο σημαντικό με τις νέες οδηγίες είναι ότι δημιουργείται μια σύγχυση, μια χαραμάδα στην όλη πολιτική του εμβολιασμού και στην αξιοπιστία της αποτελεσματικότητάς του». «Αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα», σχολίασε σχετικά..

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ωστόσο, ο πρόεδρος των Οδοντιάτρων επισήμανε πως «εάν έρθει περιστατικό σοβαρό, επικίνδυνο για την υγεία, όποιος και να έρθει εμείς θα τον εξετάσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι ίδιοι οι οδοντίατροι ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων μετρών για την προστασία τους, ο κ. Δεβλιώτης υπενθύμισε πως «πρόσφατα έλεγα ότι 30 πόντοι είναι η απόσταση του στόματος με τον οδοντίατρο».

«Προφανώς είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα, πάντα ήταν και έχουμε μάθει να δουλεύουμε με την επικινδυνότητα και πώς να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς σαν να είναι όλοι δυνητικά φορείς».

«Όταν πριν 18 μήνες, κάναμε ερωτήματα στο υπουργείο, μόνοι μας βγάζαμε οδηγίες. Σύμβουλος του Υπ. Υγείας είμαστε, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες των άλλων χωρών είχαμε επικοινωνία, όπως και με την αμερικανική οδοντιατρική ομοσπονδία, ακολουθούμε όλοι κοινά πρωτόκολλα προστασίας διασποράς της λοίμωξης και ουδέποτε υπήρξε αναφορά κρούσματος κορονοϊού εντός του οδοντιατρείου. Έχουμε αραιώσει τα ραντεβού μας στο ήμισυ για να γίνουν όλες οι διαδικασίες που πρέπει στο ιατρείο, όπως επίσης, εμείς λέγαμε ότι δεν θέλαμε συνοδούς» συνέχισε ο κ. Δεβλιώτης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε, τέλος, πως οι ανεμβολίαστοι είναι ούτως ή άλλως πιο λίγοι, ενώ αναγκάζονται να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους.

Επομένως, «το Υπουργείο θα μπορούσε να δίνει την δυνατότητα σε εμάς να συνταγογραφούμε το τεστ και να το κάνουν δωρεάν οι ασθενείς όταν τους το ζητάμε».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zwZqPd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη