Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής: Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι στα οδοντιατρεία

Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής: Χωρίς rapid test οι εμβολιασμένοι στα οδοντιατρεία

Για νέα ΚΥΑ για τις επισκέψεις σε οδοντιάτρους έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής η οποία θα ορίζει οτι οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται χωρις rapid test.

«Ευτυχώς ο νυν Υπ. Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός Καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, που θα προβλέπει το αυτονόητο, ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται rapid test», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

«Εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντής.

Επιπλέον, τόνισε, πως όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, ποδιές, προσωπίδες, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις προκειμένου να περιοριστεί το αερόλυμα. «Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή και γι' αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας», Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέρχονται στο οδοντιατρείο με rapid test



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kAZx8a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη