Το οξύμωρο με τα self test σε εστίαση και σχολεία

Το οξύμωρο με τα self test σε εστίαση και σχολεία

Το οξύμωρο με τους ανεμβολίαστους 12χρονους σε καφέ αλλά και σχολεία. Οι 12χρονοι μαθητές θα πρέπει να εξετάζονται με self test δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία ωστόσο, σε καταστήματα εστίασης δεν... φτάνουν τα self test αλλά απαραίτητος είναι ο πλήρης εμβολιασμός.

Ένας μικρός χαμός έχει γίνει από χτες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τα νέα μετρα στους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα, από σήμερα οι ανεμβολίαστοι 12χρονοι απαγορεύεται να εισέλθουν σε καφέ και εστιατόρια. Δεκτό δεν είναι ούτε το self test ούτε το rapid test. Για τη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα υποχρεωτικός είναι ο εμβολιασμός.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τους ανεμβολίαστους 12χρονους στο σχολείο οι οποίοι θα πρέπει δύο φορές την εβδομάδα να προχωρούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία με μάσκες και self test

Η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί όμως και την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία χτυπά και οι μαθητές επιστρέφουν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικό στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Για το λόγο αυτό θα εφαρμοστούν για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μέτρα, ώστε να μην υπάρχει διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις αλλά και στην υπόλοιπη κοινότητα. Το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να εφαρμοστούν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και βέβαια να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και λοιπό προσωπικό) καθώς θεωρεί ότι έτσι θα «θωρακιστεί» το νέο σχολικό έτος.

«Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ' ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3k61BVq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη