Καιρός: Συναγερμός για την επέλαση του «Μπάλλου» - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής, ποτάμια οι δρόμοι, πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)

Καιρός: Συναγερμός για την επέλαση του «Μπάλλου» - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής, ποτάμια οι δρόμοι, πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία (εικόνες, βίντεο)

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» δείχνει τα δόντια της εδώ και λίγες ώρες στην Αττική. Επιπλέον αναμένονται ισχυρά φαινόμενα αύριο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μήνυμα από το 112 και στην Αττική.

Έντονα φαινόμενα αυτή τη στιγμή στην Αττική, με ισχυρή καταιγίδα να σαρώνει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του DNews, στις Αχαρνές οι δρόμοι έχουν γίνει κυριολεκτικά ποτάμια, και μάλλον θα χρειαστείτε... βάρκα για να περάσετε από εκεί.

axarnes

axarnes1

axarnes3

Επιπλέον βίντεο δείχνει την Λιοσίων να έχει γίνει ένα απέραντο ποτάμι. Ενώ ήδη έχουν εμφανιστεί και τα πρώτα προβλήματα καθώς, δεν λειτουργούν πολλά φανάρια στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλά και σε πολλές περιοχές της Αθήνας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

{https://twitter.com/andili04/status/1448534987997945862?s=20}

Ιερά οδός και Κωνσταντινουπόλεως

{https://www.youtube.com/watch?v=q6l9MYH0gAE}

eleionas

Στο ύψος του μέτρο Ελαιώνας

{https://www.youtube.com/watch?v=fwooSY1ZSwo}

{https://www.youtube.com/watch?v=PJp2u4rW8XY}

elaionas

Μήνυμα από το 112 και στην Αττική

Αποφύγετε τις μετακινήσεις, κίνδυνος για πλημμύρες112mnm

Μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες από την κακοκαιρία στο Facebook του Dnews, στο Instagram ή και στο info@dikaiologitika.gr

Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά τις επόμενες 24 ώρες

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

xartis1

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ». Στον Χάρτη 2 φαίνονται ενδεικτικά οι συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.

Χάρτης 2. Καιρικές συνθήκες οδικού δικτύου το απόγευμα της Πέμπτης 14/10

xartis2

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας της επόμενες ώρες:



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3DEhDN1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη