Λαμία - Ατρόμητος 2-2

Ματσάρα στη Λαμία! Ο Ατρόμητος πήρε δύο φορές «κεφάλι» στο σκορ, όμως δεν πήρε και το πολυπόθητο τρίποντο και παραμένει χωρίς νίκη μετά το 2-2 κόντρα στην τοπική ομάδα.

Λαμία και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο «Αθανάσιος Διάκος». Δύο φορές προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και βρήκαν τρόπο να φύγουν με το βαθμό από το ματς. Παραμένει χωρίς νίκη ο Ατρόμητος μετά από οκτώ παιχνίδια.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Λαμία ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1. Ο Γκαραβέλης ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Σκόνδρας, αριστερός ο Μαρτίνεθ, οι Σκόνδρας και Γκόλεμιτς αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Οι αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μπεχαράνο - Τζανδάρης, η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτίστηκε από Καραμάνο (δεξιά), Μανούσο (αριστερά) και Τιρόνε (δεκάρι), ενώ ο Αραμπούλι έπαιξε στην κορυφή.

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 3-5-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Πέριτς. Η τριάδα της άμυνας απαρτιζόταν από Στρούγγη, Παπαδόπουλο και Γκαλβάο. Δεξιός μπακ χαφ ήταν ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερός ο Καστεγιάνο. Κόφτες ήταν οι Σάλομον και Ντένιτς και λίγο πιο μπροστά τους κινούνταν ο Καρτάλης. Στην κορυφή ήταν οι Μπεντινέλι και Κουλούρης.

Το λάθος του Γκαραβέλη έφερε το 0-1

Ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος επιθετικά στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε τελική άξια αναφοράς. Στο 12ο λεπτό ο Τιρόνε βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ατρόμητου, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Μανούχος ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Την πρώτη καλή στιγμή του ματς έχασαν οι γηπεδούχοι, με την κεφαλιά του Αραμπούλι από το γύρισμα του Καραμάνου που πέρασε δίπλα από το αρστερό δοκάρι. Ό,τι δεν κατάφερε ο Γεωργιανός, το πέτυχε η ομάδα του Περιστερίου μετά από λάθος του Γκαραβέλη. Στο 19' ο Καρτάλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κουλούρης σηκώθηκε για κεφαλιά, ο Γκαραβέλης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και από κοντά ο Στρούγγης την έσπρωξε στα δίχτυα (0-1). Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, αλλά δεν υπήρχε τίποτα αντικανονικό. Επρόκειτο για το πρώτο εκτός έδρας γκολ του Ατρόμητου κατά την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Ισοφάριση με αυτογκόλ του Παπαδόπουλου

Η Λαμία μετά το γκολ που δέχτηκε είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 35' οι γηπεδούχοι είχαν ποσοστό 62%. Ο Ατρόμητος είχε κλείσει όμως καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Πίριτς. Στο 44' ο Κουλούρης πήγε να αιφνιδιάσει τον Γκαραβέλη αλλά το μακρινό σουτ ήταν άστοχο. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θα πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, το αυτογκόλ του Παπαδόπουλου έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ήταν στο 45' όταν ο Σκόνδρας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο στόπερ των Περιστεριωτών, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Σκόραρε και δεν πανηγύρισε ο Βασιλαντωνόπουλος

Η Λαμία απείλησε πρώτη και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ατρόμητο. Αφού στο 49' το σουτ του Μαρτίνεθ το 'βγαλε ο Πίριτς, στο 50' ο Γκαραβέλης απέκρουσε το σουτ του Μπεντινέλι, στο 56' το πλασέ του Κουλούρη κατέληξε δίπλα από το δοκάρι, αλλά η τρίτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν... φαρμακερή. Στο 58' ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε στην περιοχή της Λαμίας, έκανε το πλασέ μετά από πάσα του Ντένιτς και σκόραρε (1-2). Ο μπακ του Ατρόμητου δεν πανηγύρισε, καθώς στο παρελθόν έπαιξε στη Λαμία. Στο 62' ο Γρηγορίου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, αλλά το 4-2-3-1 δεν άλλαξε.

Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε η Λαμία

Δεν το έβαλε κάτω η Λαμία, παρότι ο Ατρόμητος προηγήθηκε δεύτερη φορά. Μία από τις αλλαγές του Γρηγορίου ήταν ο Προβυδάκης, από κόρνερ του οποίου ήρθε το 2-2. Ο Κρητικός μπακ το εκτέλεσε στο 79', η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Βασιλαντωνόπουλου, στρώθηκε στον Αραμπούλι, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα (2-2).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν... ροντέο. Η Λαμία με την είσοδο του Τσούκαλου είχε γυρίσει το σχήμα σε 4-4-2, μετά το έκανε ξανά 4-2-3-1 και το ολοκλήρωσε με 3-5-2 (μετά την είσοδο του Μαζουλουξή). Οι Περιστεριώτες με τις αλλαγές έκαναν επιθετικό το σχήμα τους, αλλά παρά την προσπάθεια δεν το πέτυχαν.

MVP: Ο Αραμπούλι έψαξε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ έδωσε πολλές μάχες στη γραμμή κρούσης. Ο Γεωργιανός επωφελήθηκε στο 79' και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό. Αυτό το γκολ μπορεί να του δώσει ώθηση για τη συνέχεια.

Στο ύψος του: Τόμας Μπεντινέλι. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ατρόμητου μέχρι να αντικατασταθεί. Κυνήγησε το γκολ, απείλησε τον Γκαραβέλη και έβγαλε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Η «γκάφα»: Ο Γκαραβέλης δεν λειτούργησε σωστά στη φάση του 0-1, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο Παπαδόπουλος από την πλευρά του έστειλε κι αυτός άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στο 1-1.

Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος πήρε ως επί το πλείστον ορθές αποφάσεις στο παιχνίδι. Ήταν κοντά στις φάσεις και σε γενικές γραμμές καμία ομάδα δεν πρέπει να έχει παράπονα από τα σφυρίγματά του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Άλλο ένα παιχνίδι κατά το οποίο ο Ατρόμητος έμεινε μακριά από τη νίκη, παρότι έφτασε κοντά. Αυτή τη φορά βέβαια η ομάδα του Περιστερίου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο. Η Λαμία έδειξε ότι είναι σκληρή για να... πεθάνει, ισοφαρίζοντας δύο φορές το σκορ.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Σκόνδρας (62' Προβυδάκης), Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (62' Γκέντσογλου), Μπεχαράνο, Τιρόνε (78' Τσούκαλος), Μανούσος (85' Μαζουλουξής), Καραμάνος (62' Ελευθεριάδης), Αραμπούλι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (87' Μουνίθ), Στρούγγης, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς (67' Νάτσος), Μπεντινέλι (75' Κιβρακίδης), Καρτάλης (75' Κλωναρίδης), Κουλούρης.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη