Νόμπελ Ειρήνης 2021: Νικητές οι Μαρία Ρέσσα και Ντμίτρι Μουράτοφ

Νόμπελ Ειρήνης 2021: Νικητές οι Μαρία Ρέσσα και Ντμίτρι Μουράτοφ

Στη Μαρία Ρέσσα και τον Ντμίτρι Μουράτοφ απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης 2021

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νορβηγικής Ακαδημίας Επιστημών, η Επιτροπή αποφάσισε να τους απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης για τις «προσπάθειές τους στην περιφρούρηση της Ελευθερίας της Έκφρασης, η οποία είναι προαπαιτούμενο για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη».

Δημοσιογράφοι οι νικητές του Νόμπελ Ειρήνης

Η Μαρία Αντζελίτα Ρέσσα είναι Φιλιππινέζα-Αμερικανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Rappler. ¨Έχει περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες δουλεύοντας ως κύρια ερευνητική δημοσιογράφος στη Νοτιοανατολική Ασία για το CNN.

Τον περασμένο χρόνο η Ρέσσα καταδικάστηκε για κυβερνο-λιβελογράφημα βάσει αμφιλεγόμενου νόμου στην πατρίδα της κατά των κυβερνο-εγκλημάτων.

Ο Ντμίτρι Αντρέιβιτς Μουράτοφ είναι Ρώσος δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta, που έχει ανακηρυχθεί από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων ως «η μόνη πραγματικά κριτική εφημερίδα με εθνική επιρροή στη Ρωσία σήμερα».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Fv66Bm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη