Αλλαγή ώρας 2021: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

EUROKINISSI

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω κερδίζοντας μια ώρα ύπνου, καθώς λήγει η εφαρμογή της θερινής ώρας.

Λήγει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, κάτι που σημαίνει πως τα ρολόγια γυρίζουν μια ώρα πίσω και οι πολίτες κερδίζουν μια ώρα ύπνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Κανονικά όπως κάθε χρόνο θα γίνει η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.
Όσον αφορά το μέτρο της κατάργησης αλλαγής ώρας, φαίνεται πως έχει παγώσει εντελώς. Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Gjp1zA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη