Κούγιας για Πέραμα: Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πάνω στον πανικό για να σώσουν τη ζωή των συναδέλφων τους (βίντεο)

Κούγιας για Πέραμα: Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πάνω στον πανικό για να σώσουν τη ζωή των συναδέλφων τους (βίντεο)

Ο Αλέξης Κούγιας το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που πυροβόλησαν στο Πέραμα, αναφέρθηκε στα γεγονότα ενώ μίλησε και για τον ξεσηκωμό των Ρομά και τα όπλα που έχουν

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν μετά την καταδίωξη στο Πέραμα με συνέπεια τον θάνατο ενός 20χρονου.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο με τον Αλέξη Κούγια, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει την υπεράσπιση, να αναφέρεται στα γεγονότα και στο τι τους οδήγησε να πυροβολήσουν.

Για την υπόθεση της θανατηφόρας καταδίωξης στο Πέραμα, η οποία έληξε με τον θάνατο ενός 18χρονου Ρομά, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, αναφέροντας:

«Οι αστυνομικοί κρατούνται γιατί πρέπει, από τη στιγμή που διερευνάται ένα σοβαρό αδίκημα στο οποίο συμμετείχαν τρεις Ρομά και πέντε μοτοσικλέτες με δέκα δικυκλιστές, που 7 πυροβόλησαν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιανού το βλήμα αφαίρεσε τη ζωή του 20χρονου, ασκήθηκαν διώξεις, και για τους Ρομά, και για τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, και για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο», εξήγησε ο κ. Κούγιας.

«Πυροβόλησαν 7 άνθρωποι. Τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα.

Τη στιγμή του πανικού για να σώσουν τη ζωή των συναδέλφων τους, πυροβόλησαν όλοι. Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο με κάθε τρόπο. Σημασία δεν έχει τι λένε οι αστυνομικοί που θέλουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, σημαία έχει τι λένε και οι αυτόπτες μάρτυρες.

Είδαν ότι ενώ το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί και οι μοτοσικλέτες ήταν σταματημένες, το όχημα κινήθηκε για να χτυπήσει τις μηχανές και να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί δε γνώριζαν ποιος ήταν μέσα στο όχημα, αν ήταν ένοπλοι ή άοπλοι. Το κυνηγούσαν επί 20 λεπτά και το ακινητοποίησαν. Αύριο το πρωί θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα», συνέχισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας τέλος τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από Ρομά, μετά το θάνατο του 20χρονου, ο ίδιος σημείωσε ότι «Αυτές οι συμπεριφορές με τον ξεσηκωμό των Ρομά, ποιους τους έδωσε τα όπλα; Και με ποιο δικαίωμα στρέφονται κατά αστυνομικών;».

Οι διάλογοι του Κέντρου Επιχειρήσεων με τις ομάδες ΔΙΑΣ

Οι διάλογοι που είχαν μέσω ασυρμάτων οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες του θανάτου του 20χρονου Ρομά. Στους διαλόγους που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega, το Κέντρο Επιχειρήσεων επαναλαμβάνει την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ' επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Gjp52i
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη