Νοσοκομειακοί γιατροί: Προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 21 Οκτωβρίου, τα αιτήματά τους

Νοσοκομειακοί γιατροί: Προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 21 Οκτωβρίου, τα αιτήματά τους

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκήρυξε 24ωρη απεργία των γιατρών δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ για την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Την ώρα που η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία φτάνουν και ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνοντας τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας. Την ώρα που ακόμα και οι μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών κινδυνεύουν με διακοπή, όπως στο νοσοκομείο Μεταξά, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Μεταξύ των αιτημάτων η ΟΕΝΓΕ συμπεριλαμβάνει τις ακόλουθες διεκδικήσεις:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έλεγχος μόνο των τυπικών προσόντων και ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων, και των επιλαχόντων, για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.

Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών διαφορών. Επιστροφή συντάξεων και εφ' άπαξ στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές.

Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

Πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε άγονες, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Επανεξέταση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό των άγονων περιοχών».

Τέλος, καταλήγει επισημαίνοντας πως: «Το δρόμο δείχνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην e-food, των δασκάλων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης! Όλοι στην απεργία στις 21 Οκτωβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3lMulDz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη