-->

Χάος στη Βηρυτό: Δυο νεκροί μετά από εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών (βίντεο)

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό. Τα περιστατικά βίας εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σχετικής με την φονική έκρηξη πέρσι

Τουλάχιστον δύο μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, ενώ νωρίτερα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά αυτομάτων όπλων στην περιοχή κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

{https://twitter.com/RT_com/status/1448581456448696330?s=20}

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ για να διαδηλώσουν κατά του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της λιβανικής πρωτεύουσας.

Τους πυροβολισμούς έχουν ήδη ακολουθήσει δύο εκρήξεις, που έλαβαν χώρα την ώρα που το πλήθος διαλυόταν.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται τους τελευταίους μήνες από ταραχές αλλά και έλλειψη ενέργειας, με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος τις τελευταίες εβδομάδες.

{https://twitter.com/RT_com/status/1448580378718085120?s=20}

Ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Μικάτι έκανε δημόσια έκκληση για ηρεμία μετά τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, δικαστήριο είχε απορρίψει ένσταση κατά του δικαστή Μπιτάρ, επιτρέποντάς του να παραμείνει επικεφαλής της δικαστικής έρευνας.

Ο Τάρεκ Μπιτάρ δέχεται τεράστιες πιέσεις από πολιτικές οργανώσεις, με επικεφαλής την Χεζμπολάχ, που τον κατηγορούν για «μεροληπτική» στάση, για να παραιτηθεί.

Εκατοντάδες άνδρες, υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και του κινήματος Αμάλ συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο για να λάβουν μέρος στην διαδήλωση κατά του Τάρεκ Μπιτάρ. Ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

{https://twitter.com/RT_com/status/1448577483964571650?s=20}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YM5BTd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->