Θεσσαλονίκη: 60χρονη μέλος αδελφότητας σκληρών αρνητών πέθανε από κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: 60χρονη μέλος αδελφότητας σκληρών αρνητών πέθανε από κορονοϊό

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μια 60χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, μέλος αδελφότητας γυναικών με αντιεμβολιαστικές αναφορές.

Η 60χρονη φέρεται να ανήκει σε μια από τις πιο «σκληροπυρηνικές» αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν σε ποσοστό το 80-90%.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, όπως αναφέρει το grtimes.gr

Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία νοσούσε από κορoνοϊό άγνωστο για πόσο καιρό, ειδοποιήθηκε εχθές και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Τζανάκης για τα μοναστήρια

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τα μοναστήρια προπύργιο του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Το μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.

«Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3uRyngF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη