Απορριπτική πρόταση για καταγγελία βιασμού από τον Κριστιάνο Ρονάλντο

eurokinissi

Να απορριφθεί λόγω παρατυπιών η καταγγελία της Κάθριν Μαγιόρκα, η οποία κατηγορεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο για βιασμό το 2009 σε ξενοδοχείου του Λας Βέγκας, πρότεινε ο αρμόδιος δικαστής που εξετάζει την υπόθεση.

Ο δικαστής Ντάνιελ Αλμπρεγκτς πιστεύει ότι η αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νεβάδα από την 37χρονη Μαγιόργκα βασίζεται εν μέρει σε παράνομα έγγραφα από τα «Football leaks», τα οποία δεν έπρεπε να έχουν βρεθεί στην κατοχή της.

Ο εν λόγω δικαστής κατηγορεί τον δικηγόρο της νεαρής γυναίκας, Λέσλι Στόβαλ, ότι ενήργησε με «κακή πίστη» σε αυτήν την υπόθεση.

«Η απόρριψη της υπόθεσης Μαγιόργκα, λόγω της ακατάλληλης συμπεριφοράς του δικηγόρου της, είναι σοβαρή. Δυστυχώς, είναι η μόνη κατάλληλη κύρωση για να εγγυηθεί την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας», αναφέρει ο Αλμπρεγκτς.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως ακόμη κι εάν η καταγγέλλουσα αλλάξει δικηγόρους, «το δικαστήριο δεν θα είναι σε θέση να πει πόσο μέρος της υπόθεσης βασίζεται μόνο στην ανάμνησή της ή εάν έχει επηρεασθεί από τα έγγραφα των Football Leaks».

Ο δικηγόρος του Ρονάλντο, στο Λας Βέγκας, Πίτερ Κρίστιανσεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς «το δικαστήριο επιθυμεί να επιβάλει τον νόμο με Δικαιοσύνη και συνιστά την απόρριψη της πολιτικής αγωγής εναντίον του κ. Ρονάλντο».

Ο Πορτογάλος, δεν αποδέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες για βιασμό, ισχυριζόμενος ότι είχε μια «απόλυτα συναινετική σχέση με τη νεαρή γυναίκα». Τον Ιούλιο του 2019, η αμερικανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι «αυτές οι κατηγορίες δεν μπορούν να αποδειχθούν πέρα από κάθε λογική αμφιβολία» και αρνήθηκε να διώξει τον Πορτογάλο άσο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο συνέβη τον Ιούνιο του 2009, όταν η καταγγέλλουσα είχε καλέσει την αστυνομία του Λας Βέγκας για να καταγγείλει έναν βιασμό, αλλά αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον δράστη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Λίγο αργότερα, οργανώθηκε μια «ιδιωτική διαμεσολάβηση» με εκπροσώπους του Ρονάλντο, με αποτέλεσμα μια οικονομική συναλλαγή το 2010 και την πλευρά της Μαγιόργκα να λαμβάνει 375.000 δολάρια, ως αντάλλαγμα απόλυτου απορρήτου για τα υποτιθέμενα γεγονότα ή τη συμφωνία, καθώς και την εγκατάλειψη οποιασδήποτε περαιτέρω διαδικασίας.

Για τους σημερινούς δικηγόρους της Μαγιόργκα, αυτή η συμφωνία είναι άκυρη, κυρίως λόγω της ψυχολογικής διαταραχής της πελάτισσάς τους εκείνη τη στιγμή και της πίεσης που ασκείται εναντίον της. Έτσι, τώρα διεκδικούν από τον Ρονάλντο ως αποζημίωση ένα ποσό που φθάνει και στα 200 ​εκατομμύρια δολάρια.

Ο δικαστής Αλμπρεγκτς επισημαίνει «ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Ρονάλντο ή οι δικηγόροι του εκφοβίζουν την Μαγιόργκα ή εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου», με αυτήν τη φιλική συμφωνία.

Η Μαγιόργκα αποκάλυψε δημοσίως το όνομα του φερόμενου ως δράστη τον Αύγουστο του 2018, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3uWdYaq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη