Ο κορονοϊός εξελίχθηκε πριν 9 χρόνια στο σώμα Κινέζου εργάτη: Νέα θεωρία για την προέλευσή του

Ο κορονοϊός εξελίχθηκε πριν 9 χρόνια στο σώμα Κινέζου εργάτη: Νέα θεωρία για την προέλευσή του

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πλέον επίσημα πως ο ιός δημιουργήθηκε ή απελευθερώθηκε από εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα

Με την προέλευση της επιδημίας Covid-19 να παραμένει ασαφής, τα σενάρια για την προέλευση του ιού δίνουν και παίρνουν.

Η νέα θεωρία έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το US Bioscience Resource Project.

Πιο συγκεκριμένα ο δρ Τζόναθαν Λάταμ, εκτελεστικός διευθυντής του US Bioscience Resource Project, υποστηρίζει ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξελίχθηκε στο σώμα μολυσμένου Κινέζου εργάτη στο ορυχείο Mojiang το 2012, δηλαδή κοντά μία δεκαετία πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Όπως σημειώνεται το συγκεκριμένο ορυχείο αποτελεί - σύμφωνα με πολλές θεωρίες - την αφετηρία για την εξέλιξη του κορονοϊού, καθώς αποτελεί το σημείο μηδέν από όπου ο ιός μεταφέρθηκε για πρώτη φορά από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον δρ Τζόναθαν Λάταμ, και τα όσα δήλωσε στη βρετανική Telegraph, δείγματα της αινιγματικής ασθένειας που χτύπησε το ορυχείο 9 χρόνια πριν στάλθηκαν για μελέτη σε ερευνητές του κορονοϊού στη Γουχάν, απ' όπου μπορεί να διέφυγαν στον πληθυσμό.

Όπως υποστήριξε, άλλωστε, κάτι παρόμοιο συνέβη και με την εμφάνιση της μετάλλαξης Άλφα στο Κεντ της Βρετανίας το περασμένο φθινόπωρο, όποτε έγινε σαφές πως ο κορονοϊός μπορεί να κάνει «περίεργα εξελικτικά άλματα» και να αναπτύξει γρήγορα μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων όταν βρίσκεται μέσα σε ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του BMJ σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, ο Δρ Latham δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν ανθρακωρύχο για να μετατραπεί σε Sars-Cov-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Σε αυτό το ένα άτομο στην Αγγλία συνέβη τόση εξέλιξη όση είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες μολύνσεις. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία».

Σημειώνεται πως το 2012 έξι ανθρακωρύχοι αρρώστησαν σοβαρά με μια ασθένεια που έμοιαζε με πνευμονία και είχε εκπληκτική ομοιότητα με τον κορονοϊό. Τρεις από αυτούς πέθαναν, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο έως και έξι μήνες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mH8rRb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη