A.O. Λαμίας: Με στόχο την έκπληξη (video)

Το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών ξεκινά και το SDNA σας δίνει στο πιάτο όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος. Οι παίκτριες που θα ξεχωρίσουν, οι ξένες που θα δώσουν αίγλη και τα... μυστικά όπλα κάθε προπονητή.

Ο ΑΟ Λαμίας ήταν από τις ομάδες που δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Πέραν των πολλών δεδομένων δυσκολιών προέκυψαν και αποχωρήσεις παικτριών με αποτέλεσμα να επικρατήσει στασιμότητα. Φέτος είναι όλα ιδανικά για μια νέα αρχή και έχοντας ως απόλυτο «αφεντικό» τον Ηλία Αγγελή για ακόμα μια σεζόν η ομάδα θα επιδιώξει να ξαφνιάσει άπαντες και να εμφανιστεί καλύτερη των προσδοκιών.

Η παρουσία του Ηλία Αγγελή στον πάγκο της ομάδας δίνει σιγουριά καθώς ο Έλληνας κόουτς θα βρίσκεται για ένατη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα της Φθιώτιδας. Ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε με βάση Ελληνίδες αθλήτριες ενώ παράλληλα η ομάδα ενισχύθηκε με τρεις λατίνες που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην ομάδα.

Το μεγάλο μπαμ έγινε, αρχικά, με τη Βραζιλιάνα κεντρικό Βίβιαν Γκος. Η 34χρονη Γκος έρχεται στην Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Πορτογαλίας με την Πόρτο. Με μεγάλη εμπειρία στη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη η Γκος θα είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Λαμίας αφού με ύψος 1,90 θα κυριαρχήσει στο φιλέ. Δεν έχει την ίδια έκρηξη και φρεσκάδα που είχε μια πενταετία πριν αλλά ακόμα και έτσι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο παιχνίδι με πρώτο χρόνο λόγω της ποιότητάς της.

Δύο νεαρές κεντρικές, αλλά με παρουσία στη Volley League, θα πλαισιώσουν την Γκος. Η Ζαχαρούλα Γιαννέλου και η Άννα Δάρδα, 25 και 24 ετών αντίστοιχα, αποτελούν το «νέο αίμα» της Λαμίας. Η Γιαννέλου αγωνίστηκε στην Κόρινθο της περασμένη σεζόν, αλλά έχει περάσει και από τον Πανναξιακό, είναι μια ταλαντούχα κεντρικός που μπορεί να βοηθήσει στο μπλοκ και να προσφέρει ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι της. Βέβαια, της λείπουν τα πολλά παιχνίδια τα οποία θα της έδιναν σιγουριά και αυτοπεποίθηση αλλά η διάθεση και το πάθος ίσως να αντισταθμίσουν αυτή την αδυναμία. Παρόμοια στοιχεία έχει και η Δάρδα. Με ύψος 1,80 υστερεί σε σχέση με τις άλλες δύο στο μπλοκ αλλά η αθλητικότητα της μπορεί να είναι ένα «αντίβαρο». Με τον Αίαντα Ευόσμου πήρε αρκετές ευκαιρίες και έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη Volley league. Το δίδυμο των Γιαννέλου και Δάρδα μπορεί να συμπληρώσει τη Βραζιλιάνα Γκος και το αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Πολύ σπουδαία μεταγραφή είναι και αυτή της Κουβανέζας ακραίας, Γιουνίσκα Ρόμπλες. Η αθλήτρια έχει στο ρεπερτόριό της και της θέση της διαγωνίου και με ύψος 1,88 μπορεί να κάνει αίσθηση στην επίθεση αλλά έχοντας ταυτόχρονα και αμυντικές αρετές. Έχει πολιτογραφηθεί στο Καζακστάν και είναι μέλος της αντίστοιχης εθνικής ομάδας κάτι που σημαίνει πως έχει οικειότητα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η Ρόμπλες είναι πολύ αθλητική και έχει εξαιρετικό άλμα με αποτέλεσμα να είναι μια έξτρα λύση στο μπλοκ.

Μια πολύ καλή επιλογή ήταν η παραμονή της Αποστολίας Νούσια για τη θέση της ακραίας. Μια αθλήτρια με μεγάλη σταθερότητα στο παιχνίδι της και ικανότητα να ηγηθεί στο παιχνίδι της Λαμίας αναμένεται να είναι η παίκτρια από την οποία θα ξεκινάει η βασική σύνθεση. Η Νούσια είναι καταξιωμένη πλέον στο χώρο αφού είναι μια σίγουρη λύση στο επιθετικό κομμάτι και μια παίκτρια που μπορεί να πάρει την υποδοχή. Δίπλα της θα έχει την Ελένη Τόλιου που μετά από μια διετία στον Πανναξιακό αλλάζει… στρατόπεδο. Αποτελεί αξιόπιστη λύση στο παιχνίδι τόσο στη μπροστά ζώνη όσο και στην άμυνα αλλά με αρνητικό ότι λόγο της αποχώρησης του Πανναξιακού είναι εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες.

Τρεις ακόμα αθλήτριες θα περιλαμβάνει η θέση των ακραίων. Έλενα Παπακωνσταντίνου, Ευαγγελία Κούμπουρα και Σπυριδούλα Κίσσα θα διεκδικήσουν θέση στο βασικό σχήμα. Η Παπακωνσταντίνου θα αγωνιστεί στα 28 της για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Αποτελεί μια αξιόπιστη λύση αμυντικά αλλά πιθανώς να χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στο επιθετικό σχήμα της ομάδας. Η Κούμπουρα μπορεί να είναι μόλις 19 ετών αλλά στον Ηλυσιακό την περσυνή σεζόν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής και έδειξε θετικά δείγματα. Μπορεί να έχει περιθώρια βελτίωσης αλλά τόσο το ταλέντο της όσο και το 1,85 ύψος της αφήνουν υποσχέσεις πως μπορεί να είναι ένα επιθετικό εργαλείο, τόσο από πάσες της πασαδόρου όσο και με μπλοκ, που θα έρχεται από τον πάγκο με συγκεκριμένες «αποστολές». Τέλος, υπάρχει και η Σπυριδούλα Κίσσα που επιστρέφει στην ομάδα της Λαμίας μετά από τρία χρόνια. Κατά βάση επιθετική παίκτρια που μπορεί να παίξει και σαν διαγώνια αλλά με ικανότητα να δίνει βοήθεια στην υποδοχή.

Η κύρια επιλογή στις διαγώνες, όμως, θα είναι η δεύτερη Βραζιλιάνα του ρόστερ Ελόιζα Παρέιρα. Ερχόμενη από το γερμανικό πρωτάθλημα και τη Μίνστερ, η Παρέιρα θα είναι το μεγάλο επιθετικό «όπλο» της ομάδας του Ηλία Αγγελή. Η Βραζιλιάνα είναι μια πολύ ποιοτική προσθήκη που μπορεί να κυριαρχήσει στην μπροστά ζώνη τόσο με τα δυνατά αλλά και τεχνικά τις χτυπήματα όσο και με το μπλοκ καθώς με 1,88 δεν είναι εύκολο να νικηθεί στο φιλέ. Ως γνήσια διαγώνιος δυσκολεύεται στην υποδοχή αλλά το καλό της σερβίς μπορεί έμμεσα να καλύψει αυτή την ολιγωρία.

Για να λειτουργήσουν όλα αυτά σωστά, όμως, χρειάζεται μια καλή πασαδόρος. Ο κόουτς Αγγελής επέλεξε μια πασαδόρο από το πάνω ράφι και αυτή είναι η Έλενα Κουντουρά. Μια από τις καλύτερες Ελληνίδες σε αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα από την DVTK της Ουγγαρίας και θα αναλάβει ρόλο οργανωτή στη Λαμία. Είναι μια πολύ έξυπνη παίκτρια με καλή αντίληψη τόσο του παιχνιδιού όσο και των συμπαικτριών της και επιπλέον αρκετά ψηλή ώστε να συμβάλει στο κομμάτι του μπλοκ. Αντικαταστάτριά της θα είναι η Δέσποινα Κοντονάσιου που θα έχει κυρίως συμπληρωματικό ρόλο αφού το νεαρό της ηλικίας της αλλά και η παρουσία της Κουντουρά θα της δώσουν κατά βάση θέση «μαθητευόμενης» από την έμπειρη συμπαίκτριά της.

Δύο παρουσίες στα λίμπερο με την Μαίρη Μπούκουρα, που επιστρέφει στη Λαμία, και την 23χρονη Κωνσταντίνας Ζήκου. Η Μπούκουρα έπαιζε κυρίως ως ακραία αλλά πλέον θα τη βλέπουμε ως λίμπερο αφού η ταχύτητά και η αμυντική της ικανότητα μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Η Ζήκου θα βρει στη Λαμία την πρώτη της εμπειρία σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και σε συνδυασμό με την φρεσκάδα και την ανεβασμένη διάθεση για τη νέα σεζόν θα είναι σε θέση να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσει την Μπούκουρα όποτε χρειαστεί.

Ο ΑΟ Λαμίας αναμένεται να είναι βελτιωμένος φέτος τόσο με τις προσθήκες των πολύ ποιοτικών ξένων όσο και με τις ηγετικές φυσιογνωμίες της Κουντουρά και της Νούσια. Πρώτος στόχος είναι ξεκάθαρα η παραμονή στην κατηγορία αλλά δεν είναι απαγορευτικό να ονειρεύονται στη Φθιώτιδα το ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχει αρκετό υλικό νέων αθλητριών που εάν δουλευτεί σε βάθος χρόνου θα μπορούμε να μιλάμε για μια ομάδα αξιόλογη και με προδιαγραφές για πλέι οφ.

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη