Οργή της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: «Θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα»

Οργή της Τουρκίας για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: «Θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα»

Ανακοίνωση με... προκλητικό περιεχόμενο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μαξιμιλαστικές διεκδικήσεις» από την ελληνική πλευρά, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για «απειλή της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».

Η ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ:

«Οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Ελλάδας για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτές τις διεκδικήσεις που αμφισβητούνται και από τη διεθνή κοινότητα, διαμορφώνοντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτές οι μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ (σ.σ. Τουρκοκύπριοι) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αντί για συνεργασία, η πολιτική εξοπλισμών, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας από την Ελλάδα είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει την ίδια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/39XLP9b
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη